Crypto.com, Kanada’daki kullanıcıları için Tether’i (USDT) kaldırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada dolaşan kullanıcı raporlarına göre, kripto para borsası Crypto.com Kanadalı kullanıcıları için Tethter’i (USDT) delist ediyor. Borsa, USDT’yi delist etmek için 31 Ocak’ı son tarih olarak belirledi. Bununla birlikte Crypto.com, kullanıcılarına söz konusu tarihe kadar mevcut USDT’lerini çekmeleri gerektiğini bildirdi. Aksi takdirde şirket, USDT’lerin otomatik olarak USD Coin’e (USDC) çevrileceğinin altını çizdi. 

Ağustos 2022’de Crypto.com, Ontario Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (OSC) Kanada’daki operasyonlar için ön kayıt taahhüdünü kabul ettiğini duyurmuştu. Düzenleyici gerekliliklerin bir parçası olarak, Kanada’nın Ontario eyaletinde faaliyet gösteren kripto para borsalarının belirtilen birtakım dijital varlıkları listelemesi yasak. Bunların içerisinde ise Tether de yer alıyor. Buna benzer olarak düzenlemeye tabi tutulmuş kripto borsası Coinsquare de şu anda USDT’yi mevcut ticaret varlıklarından biri olarak listelemiyor.  

crypto dot com to delist USDT pic.twitter.com/3KD0gJlMkE

— chortly (@charlestrussel) January 10, 2023

Ayrıca OSC, Crypto.com’un Tether’i delist etmesine ilişkin karar alırken, bu kararla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı. Ne var ki 17 Şubat 2021’de mühürlenmemiş bir belge, yalnızca ABD dolarının dolaşımdaki yaklaşık 442 milyon USDT’leri görünüşte desteklediğini ortaya koydu. Bu sırada ise uzmanlar, zaman zaman Tether’in rezervlerini ve denetimlerini sorgulamışlardı. 

Oyunuzu şimdi kullanın!

Şimdi ise Kanada’da faaliyet göstermek isteyen tüm kripto borsalarının düzenleyici çerçeveye göre, ilk önce IIROC’ye kayıt olmaları gerekiyor. Son olarak Binance, Bybit ve Huobi gibi kripto borsaları da daha önce OSC ile düzenleyici durumlar kapsamında bir dizi sorunlarla karşılaşmışlardı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Crypto.com, Kanada’daki kullanıcıları için Tether’i (USDT) kaldırıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!