Personelinin yüzde 30’unu işten çıkarıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX çöküşünün, piyasada yol açtığı bir diğer negatif etkisi ise, borsaya dolaylı yoldan yatırım yapan ya da borsa ile ilişkisi olan şirketlerin teker teker yıkılması oldu. Kripto kredi şirketi Genesis Global Trading, son altı ay içerisinde personelinin yüzde 30’unu işten çıkardı. 

5 Ocak tarihli Wall Street Journal raporuna göre Genesis’in, Alameda Research ve Three Arrows Capital’a verdiği borçlardan zarar ettiği gerekçesi ile çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkardı. Şirket, ayrıca Genesis’in iş planlarının bir parçası olarak maliyetleri düşürmeyi planlıyor. 

Bununla birlikte Genesis’ten bir sözcü, Cointelegraph ile şirketin durumu hakkında röportaj gerçekleştirdi. Genesis sözcüsü, “Kripto endüstrisinde eşi benzer görülmemiş koşullar devam ederken, Genesis küresel olarak çalışan sayılarını azaltmak gibi zor bir karar verdi. Bu önemler ise piyasada ayakta kalabilmek ve sürdürülebilirliğimizi devam ettirebilmek için devam eden çabalarımızdan yalnızca bir tanesi” ifadelerini kullandı. 

Genesis iflas etmemek için elinden geleni yaptı

Genesis, zorlu piyasa koşullarında ayakta kalabilmek adına 2022 yılında pek çok çalışanını işten çıkarmak zorunda kaldı. Şirket, Ağustos 2022’de maliyetlerini düşürmek amacıyla o tarihlerdeki 260 kişilik personelinin yüzde 20’sini işten çıkarma planlarını duyurmuştu. Bununla birlikte Genesis CEO’su Michael Moro da CEO’luk görevinden istifa edeceğini ve danışmanlık rolüne geçeceğine ilişkin açıklamıştı. 

Kasım 2022’de ise kripto kredi şirketi, belirsiz piyasa koşulları nedeniyle para çekme işlemlerini durdurdu. Bununla birlikte aynı ay içerisinde ise FTX’te meydana gelen çöküşten kaynaklanan 1 milyar dolarlık açığı kapatamaması durumunda iflas başvurusunda bulunacağı yönündeki iddiaları yalanladı. 

Genesis ayakta kalmak için direnirken pek çok şirket kepenk kapattı

Öte yanadn 2022 yılında zorlu piyasa koşulları bazı kripto şirketlerinin ayağını kaydırdı. Three Arrow Capital 2022 piyasasının ortasında iflas ederken, Alameda Research de FTX’te meydana gelen çöküş ile birlikte piyasadan silinip gitti. 

Ayrıca Voyager Digital ise piyasa zorluklarına göğüs germeye çalışan diğer şirketler arasında yer alıyordu. Ne var ki şirket, finansal sıkıntlar ve Three Arrows Capital’a yapmış olduğu dolaylı yatırımlar sebebiyle Temmuz 2022’de iflas etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Personelinin yüzde 30’unu işten çıkarıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!