ABD’li yetkililer, FTX’in eski mühendisini inceleme altına aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasında meydana gelen çöküşle birlikte pek çok çalışan ve yönetici inceleme altına alındı. Şimdi ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ve savcılar FTX’in eski mühendislik direktörü Nishad Singh’i inceleme altına alıyor. ABD’li yetkililerin Singh’i araştırma gerekçesi ise yatırımcıları ve kullanıcıları dolandırmada potansiyel olarak rol oynaması oldu. 

Bloomberg’ün 5 Ocak tarihli haberine göre, ABD’li yetkililer şu anda FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in yakın çevresindeki kişileri araştırmaya başlamış durumda.

Bununla birlikte Singh’in FTX’te iddia edilen suç eylemlerinde hangi noktada rol oynadığı ise henüz belirsizliğini korumaya devam ediyor. Bilindiği üzere Ellison, Bankman-Fried ve Wang’in elektronik dolandırıcılık sohbet grubu aracılığıyla FTX ve Alameda arasındaki yasadışı finansal konuları tartıştıkları iddia edilmişti. Nishad Singh’in ise bu grupta yöneticiler ile birlikte yasadışı dolandırıcılık konularını tartıştığı düşünülüyor. 

Sam Bankman-Fried, suçlamaları reddederken Allison ve Wang kabul etti 

Cointelegraph Türkiye tarafından daha önce bildirildiği üzere Bankman-Fried’in aleyhinde pek çok suçlama mevcut. SBF’nin ise söz konusu suçlamaları reddedeceği konusunda speküladyonlar dönüyordu. Nitekim, 3 Ocak tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bankman-Fried, hakkındaki suçlamaları reddetti. 

Bununla birlikte Sam Bankman-Fried ile aynı dolandırıcılık gemisinde olan Caroline Allison ve Gary Wang ise aleylerine yöneltilen suçlamları kabul ettiler. Buna ek olarak Allison ve Wang, mahkeme ile savcı-sanık anlaşması yaparak, alacakları cezayı aza indirgemeyi tercih ettiler.

Sam Bankman-Fried has arrived in court for his arraignment. We’re told he will plead not guilty to all the charges against him. pic.twitter.com/yakSLkOus8

— Connell McShane (@connellmcshane) January 3, 2023

Öte yandan Bankman-Fried aleyhindeki dala devam ediyor. SBF’nin ilk duruşması 3 Ocak tarihinde gerçekleştirilmişti ve bir sonraki duruşmasının ise 2 Ekim tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. New York Güney Bölge Savcılığı ise 4 Ocak’ta kayıp müşteri fonlarını izlemek ve borsanın çöküşüyle ilgili soruşturmaları ele almak için “FTX Görev Gücü” isminde bir ekip kurduğunu açıkladı.  

FTX yatırımcılarının rızası olmadan ya da herhangi bir bilgisi olmadan Alameda Research aracılığıyla yatırımları finanse etmek için kripto borsasındaki varlıkları kullandı. Mahkeme tarafından FTX’in eski CEO’su ve yöneticilerine karşı açılan davaların bir kısmında ise bu gerekçeler yer alıyor. 

Son olarak savcı-sanık anlaşmasının bir parçası olarak Allison, Alameda’nın 2019’dan 2022’ye kadar FTX aracılığıyla bir borç alma tesisine erişimi olduğunu açıkladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li yetkililer, FTX’in eski mühendisini inceleme altına aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!