Mango Markets hacker’ı, duruşmaya kadar göz altında tutulacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mango Markets dolandırıcılık destanındaki yeni gelişmeler kripto topluluğunun yüreğine su serpti. ABD, Porto Riko Bölge Mahkemesine, Mango Markets hacker’ı Avraham Eisenberg için duruşma tarihine kadar gözaltında tutulması emri çıkardı.  

ABD Sulh Hâkimi Bruce McGiver, gözaltı duruşması sonrası Eisenberg’ün çeşitli sebeplerden dolayı tutuklanmasında karar kıldı. Mahkeme dosyalarında da belirtildiği üzere Eisenberg’in serbest bırakılması için hiçbir geçerli sebep bulunmuyor. 

Buna ek olarak mahkeme, Eisenberg’ün eğer suçlu bulunursa uzun bir hapis cezasına çarptırılabileceğini bildirdi. 

Ayrıca ABD yasalarına göre, söz konusu tutuklama kararı kefalet duruşmasında verilebilecek bir mahkeme kararıdır. Hâkim göz altı kararı çıkardığında, sanığın dava bitene kadar ya da kefalet incelemesi aracılığıyla serbest bırakılana kadar gözaltında kalması beklenir. 

Bilindiği üzere Eisenberg, ilk olarak 28 Aralık 2022’de Porto Riko’da dolandırıcılık ve piyasayı manipüle etme suçlarından tutuklanmıştı.

Eisenberg, Mango Markets’a 100 milyon dolara mâl oldu 

Cointelegraph Türkiye tarafından daha önce bildirildiği üzere Avraham Eisenberg, Ekim 2022’de Mango Markets borsasına bir siber saldırı düzenledi. Gerçekleştirilen siber saldırı sonucu borsada 100 milyon dolar çalındı. 

Eisenberg, daha sonrasında borsayı soymakla kalmadığı gibi bir de Mango Markets ile anlaşmaya varmaya çalıştı. Eisenberg, 47 milyon doların kendisinde kalması şartıyla kalan 67 milyon doları borsaya iade edeceğini açıkladı. 

Mango Markets hacker’ı bununla da kalmadı ve borsada gerçekleştirdiği tüm eylemlerinin yasal olduğunu savundu. Eisenberg, kendisinin ve ekibinin yüksek kazançlı bir yatırım stratejisi yakaladıklarını ve bunun protokolü kasıtlı olarak kullanarak yasal açık piyasa eylemleri gerçekleştirdiklerini iddia etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mango Markets hacker’ı, duruşmaya kadar göz altında tutulacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!