Hindistan Blockchain’i tarım verimini desteklemek için kullanacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan hükümeti, blokzincir teknolojisini kullanarak elma yetiştirmek için pilot proje başlattı. teknolojisi, tarım da dahil olmak üzere birçok endüstride günden güne daha yaygın hâle gelmeye devam ediyor. Özellikle konu verimlilik olduğunda adından sık sık söz ettiren dağıtık defter teknolojisi ve beraberinde gelen teknolojiler, şirket ve kurumların da gözdesi hâline geldi. Tarım da bu konulardan biri. Özellikle tedarik zinciri izlenebilirliği söz konusu olduğunda, tarımsal ürünlerin çiftlikten tüketiciye olan yolculuğunu izlemek için Blockchain kullanımının hızla arttığını görüyoruz. Bu kullanım, ürünlerin etik ve sürdürülebilir bir şekilde tedarik edilmesini sağlamaya yardımcı oluyor ve gıda sahtekarlığı riskini de en aza indirgiyor.

Bu konuyu farkında olan Hindistan da Blockchain’i tarım ihracatlarını artırmak amaçlı kullanmak için kolları sıvadı. 

Hindistan kriptolara savaş açarken, tarımda Blockchain kullanımını destekliyor 

Hindistan, dünyada meyve ve sebze üretiminde Çin’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Diğer taraftan hedef kitle dünya meyve ve sebze pazarı olduğunda payı sadece yüzde 1 seviyesinde. Bu da Hindistan’ın değiştirmek istediği bir konu. 

Economik Times tarafından paylaşılan bilgilere göre ülkenin yetkili kurumlarından Niti Aayog, tüm depolama ve tedarik zinciri boyunca ürünleri izlemek için Himachal Pradesh hükümeti ile elma yetiştiriciliği konusunda iş birliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında Blockchain tabanlı yeni bir alt yapı pilot projesi oluşturuldu.
 

Bu noktada verimlilik ve iş takibi konusunda çalışmalarını hızlandıran Hindistan, Blockchain teknolojisi tabanlı yeni bir tarım alt yapısı kullanmaya odaklanıyor. Bu alt yapı kapsamında IoT sensörleri ve veri analizleri, yetiştirilen mahsullerin gıda işleme şirketlerine dağıtımı ve depolanması gibi işlemler için kullanılacak. Bu sayede tüketiciler de dahil olmak üzere ürünlerin geçtiği tedarik süreci izlenebilecek.

Hindistan’ın Tarım ve İşlenmiş Gıda Ürünleri İhracatını Geliştirme Kurumu’na göre ülke, 2021-22’de yaklaşık 1.52 milyar dolar değerinde taze meyve ve sebze ihraç etmeyi başardı. Buna ek olarak ülkenin meyve ihtacı 750.7 milyon, sebze ihracı ise 767.01 milyon dolar seviyesinde.
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hindistan Blockchain’i tarım verimini desteklemek için kullanacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!