Bitcoin çekirdek geliştiricisi siber saldırıya uğradı: Kripto topluluğu ayağa kalktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin çekirdek geliştiricilerinden Luke Dashjr’in yeni yıla girmeden hemen önce bütün Bitcoin’lerini (BTC) bir siber saldırı sonucu kaybetti. Bunun üzerine kripto topluluğu ayağa kalktı. Topluluğunun gündemine bomba gibi düşen söz konusu hack, büyük bir endişeye yol açtı. Topluluk üyelerinin kafalarında ise bir Bitcoin geliştiricisi kendi varlıklarını koruyamıyorsa, sıradan yatırımcıların fonlarını nasıl koruyacaklarına ilişkin sorular belirmeye başladı.

Bilindiği üzere Luke Dashjr 1 Ocak tarihli Twitter gönderisinde, hacker’ların bir şekilde kendi PGP (Pretty Good Privacy) anahtarını ele geçirdiklerini açıklamıştı. PGP ise şifreli bilgilere erişmek için iki anahtar kullanan yaygın bir güvenlik yöntemi olarak biliniyor.

Bununla birlikte kripto topluluğundan üyeler, güvenlik bilincine sahip olduğu bilinen bir Bitcoin çekirdek geliştiricisinin böylesi bir tehlikeyle nasıl karşı karşıya kaldığı konusundaki endişelerini dile getirdiler. Topluluk üyelerinden bazıları bu durumun sıradan insaların kripto paraları benimsemelerini ve güvence altına almalarını zorlaştırdığına inanıyor.

Bir topluluk üyesi, paylaştığı bir Twitter gönderisinde “Luke Dashjr’in PGP anahtarının çalındığını öğrendiğimde şoka girdim. Dashjr gibi bir Bitcoin geliştiricisinin başına böyle bir şey geliyorsa, kendisine yardım edecek birilerinin olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

You’ve definitely been one of the most security conscious folks I’ve known in this space, so this is a little shocking. I’m not sure many would be able to have useful insight, unfortunately.

If this can happen to you, there’s little hope for most people, sadly.

— Jason Hughes (@wk057) January 1, 2023

Bir başka üye de aynı yukarıdaki kullanıcının belirttiği ifadelerle hemfikir olduğunu ve Dashjr gibi birinin başına böyle bir şey gelebiliyorsa, kendilerini düşündüklerinde bu durumun hiç de hayra alamet olmadığının altını çizdi. Söz konusu siber saldırının sonucunda ise toplulukta genel olarak Bitcoin çekirdek geliştiricisi gibi deneyimli birinin başına böyle bir durum gebiliyorsa, genel olarak yatırımcıların daha fazla risk altında olduğu kanısı oluştu.

Bununla birlikte Bitcoin analisti Namcios, toplulukta meydana gelen yorumları pek doğru bulmadığını belirtti. Bitcoin analisti, Dashjr’nin her ne kadar Bitcoin konusunda yüksek seviyede bilgiye sahip olsa da yanlış yapabileceğini savundu.

1/ This is not a good take. And CZ retweeting it is bad.

It *sucks* this happened and I feel very sorry for Luke.

But it’s not black & white like that.

There are levels to #Bitcoin security and often we concede on the convenience tradeoff.

It seems… pic.twitter.com/jYcKEtTlUm

— Namcios (@namcios) January 1, 2023

Saldırı sonrası Binance CEO’sundan Dashjr’e destek mesajı geldi

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Dashjr’in gönderisini görür görmez yanıt verdi. Zhao,  Dashjr’e yardımcı olabilecekleri bir şey olup olmadığını sordu. Ünlü CEO, ayrıca Binance ekibinin Bitcoin geliştiricisinin çalınan varlıklarını araştırmaya başladığının altını çizdi. Buna ek olarak Zhao, eğer varlıkların Binance’e transfer edildiğini tespit ederlerse anında donduracaklarına ilişkin güvence verdi.

İlginizi çekebilir: Kripto topluluğu kendi kendine saklamanın risklerine odaklandı

FTX’te meydana gelen çöküşün ardından borsalara olan güveninin sarsılmasıyla, pek çok yatırımcı varlıklarını bireysel cüzdanlarına aktarmaya başladı.  Binance CEO’su ise 13 Kasım 2022 tarihinde yatırımcıları, varlıklarını bireysel saklama cüzdanlarında saklamaya davet etti. Zhao, ayrıca bireysel saklama cüzdanlarının, insanların en doğal hakkı olduğunun da altını çizdi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin çekirdek geliştiricisi siber saldırıya uğradı: Kripto topluluğu ayağa kalktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!