Binance Yerel Kripto Borsası Alımlarına Devam Ediyor: Güney Kore Hamlesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance, Güney Koreli kripto para borsası Gopax’ın satın alınması ile ilgili durum tespitini tamamladı.

Yerel bir ajansın 2 Ocak tarihli haberine göre Binance, Gopax’ın satın alımı ile ilgili durum tespitini tamamladı. Konuya aşina bir kaynak, sürecin tamamlanması için son adımların atıldığını bildirdi. Uzmanlar, Binance’in Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Gopax’ı alma nedeninin katı kurallarla regüle edilmiş Güney Kore piyasasına girmek için olabileceğini belirtti. Kaynaklar, Binance’in Gopax’ın %41,2’lik hissesini satın alacağını ancak istikrarlı bir yönetim için mevcut düzene müdahale etmeyeceklerini dile getirdi.

Binance’in pazarda dolaylı yoldan faaliyet göstermesi ile beraber türev ürünlerini de Güney Kore’de yatırımcı erişimine açıp açmayacağı ise henüz bir netliğe kavuşmadı. Türev yatırım ürünleri konusunda yatırımcılarına oldukça geniş bir yelpaze sunan Binance’in aksine Gopax ve diğer Güney Koreli borsalar bu konuda oldukça kısıtlı bir hizmet yelpazesine sahip durumda bulunuyor. Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Gopax, geçmişte çeşitli türev ürünler sunmuş olsa da 2021 yılında bu hizmetlerin sağlanmasını durdurdu. Cha&Kwon Hukuk Bürosu avukatlarından Kwon Oh-hoon, Binance’in türev ürünlerini Gopax’da listelemenin, regülasyonlar nedeniyle zor olabileceğini belirtti.

Öte yandan uzmanlar, Binance’in Gopax aracılığıyla sektöre girmesinin Güney Kore kripto para sektörü dinamikleri üzerinde çeşitli değişikliklere sebep olabileceğini öne sürdü. Binance’in sektöre girişi ile öncelikle Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası olarak bilinen Upbit’in güçlü bir rakip ile mücadele etmek zorunda kalacağını dile getiren uzmanlar, Güney Koreli kripto para borsaları tarafından kurulan DAXA’nın standartlarının da gevşeyebileceğini öne sürdü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance Yerel Kripto Borsası Alımlarına Devam Ediyor: Güney Kore Hamlesi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!