Solana’nın (SOL) FTX krizi sonrası fiyat düşüşü devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasının en iyi günlerinden geçmediği aşikâr. Özellikle FTX ile ikinci bir kriz ile karşılaşan yatırımcılar, ne yazık ki panik satışları da dahil olmak üzere piyasayı oldukça geriye çekmiş durumda. Kripto para piyasa hacmine baktığımızda ise 826 milyar dolarlık bir hacim ile karşılaşıyoruz. 

Ancak bazı kripto paralar, bu krizden bazı nedenlerden dolayı çok daha fazla etkilendi: Solana (SOL). Öyle ki Solana (SOL), çarşamba günü yüzde 10.6’lık düşüş yaşarken, geçtiğimiz 1 ay içerisinde yüzde 30’un üzerinde değer kaybetti. Ancak yıllık bazda baktığımızda bu oranın yüzde 94.7 olduğunu görüyoruz. Peki Solana’nın (SOL) düşüşünün arkasında hangi sebepler yatıyor?

Solana son bir ay içerisinde yüzde 30’un üzerinde değer kaybı yaşadı

Kripto paralar temelde bir takım fiyatsal sabitlere sahip durumdalar. Bu sabitlerin büyük bir bölümü şüphesiz sektördeki gelişmeler üzerinden ilerliyor. Geri kalan topluluk ve teknik kısım ise fiyatlarda mikro da olsa etki sahibi. Ancak Solana’nın (SOL) son dönemdeki kırmızı mumlar ile dolu bir grafiğe sahip olmasının arkasında çok daha farklı bir sebep yatıyor. 

Solana (SOL) birçok şansızlıkla karşılaşan bir proje. Projenin başı uzun bir süredir en gözde özellikleri ile dertte. Öyle ki ölçeklenebilirlik ve ucuzluğu Proof of History ile üst düzeye çıkaran Solana, yine bu özelliği sebebiyle sık sık boğulma yaşıyor ve ağ duraklıyor. Doğal olarak bu durum, her ne kadar kısa bir süre içerisinde çözülebilse de bir takım güven sorunlarına neden oluyor. Güven problemi ise bilindiği üzere fiyatta kırmızı mumlar demek.

Diğer taraftan tek sorun Solana’da yaşanan çöküşler de değil. FTX’in kısa bir süre önce deyim yerindeyse yerle bir olması, Solana’nın da uzuvlarının altına kalmasına neden oldu. FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried sık sık Solana övgüleri yaparken, FTX’in yan kuruluşu Alameda da yüklü bir Solana (SOL) bilançosuna sahipti. FTX ve Alameda’nın çöküş ve devamında gelen satışları sonrası yine Solana (SOL) etkilendi.

Doğal olarak bu durum, Solana’nın FTX krizi sonrası Alameda kaynaklı bir değer kaybı daha yaşamasına neden oldu. Öyle ki fiyat grafiklerine baktığımızda Solana’nın (SOL) FTX iflası öncesi 35 dolar bandında fiyatlanırken, iflas sonrası 14 dolar bandına sert bir düşüş yaşadığını görüyoruz. 

Haberimizin yazımı itibarıyla 9.40 dolardan fiyatlanan Solana (SOL), bu yüzden yatırımcısını oldukça üzmüş durumda.

Son olarak Solana’nın TVL oranlarına baktığımızda ise 226.92 milyon dolarlık bir varlık olduğunu belirtmekte fayda var. Bu oran Kasım 2021’deki 10.17 milyar dolarlık konum ile kıyaslandığında yaşanan düşüşü çok daha ney ortaya koyuyor. 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana’nın (SOL) FTX krizi sonrası fiyat düşüşü devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!