Gemini borsasının kurucuları Winklevoss kardeşlere dava şoku!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Gemini’nin kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss, Gemini Earn programlarından faiz kazancı sağladıkları iddiasıyla yatırımcıları tarafından açılan dava ile karlı karşıya kaldılar. 

Bloomberg tarafından yayınlanan bir habere göre kızgın yatırımcılar, Gemini borsasını dolandırıcılık ve menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçlayarak Winklevoss ikizlerine dava açtılar. 

Winklevoss kardeşlere dava açan Gemini yatırımcıları, ürünlerin kayıtlı olmadığını iddia ettiler. Bununla birlikte davacılar, ürünlerin kayıtlı olmamasının ise Gemini Earn programını kullanmanın risklerine ilişkin öngörülerinin oluşmasını engellediğini belirttiler. Geçtiğimiz yıl başlatılan Gemini Earn, kripto varlıklarında yüzde 8’e kadar kar elde etmeyi amaçlıyordu. 

Gemini borsasındaki sorunlar ilk olarak geçtiğimiz kasım ayının ortalarında meydana gelmeye başladı. Kısaca FTX’te meydana gelen skandalın ardından da denebilir. 

Gemini’nin Genesis’te milyonlarca dolarının sıkışmasıyla birlikte Gemini Earn, kullanıcıları tarafından kullanılamaz oldu. Bazı raporlara göre, kripto kredi şirketi Genesis ve ana şirketi Digital Currency Group’un (DCG) Gemini müşterilerine 900 milyon dolara kadar borcu olduğu iddia ediliyor. 

Ayrıca Cameron Winklevoss, 20 Aralık tarihinde Twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin bir gönderi paylaştı. Cameron Winklevoss, Gemini’nin Genesis ve DCG’deki likidite sorunlarını çözmek ve varlıkları kurtarmak için alacaklı komitesi adına bir plan hazırladığını duyurdu. 

Earn Update: Today, Houlihan Lokey presented a plan on behalf of the Creditor Committee to resolve the liquidity issues at Genesis and DCG and provide a path for the recovery of assets.

— Cameron Winklevoss (@cameron) December 20, 2022

İlginizi çekebilir: Genesis ve DCG, likidite sorunlarını çözmenin yollarını arıyor  

Öte yandan Gemini, 7 Aralık tarihinde müşterilerine bir mektup göndermişti ve kullanıcı varlıklarını kurtarmaya ilişkin bir çözüm bulunana kadar söz konusu para çekme işlemlerinin askıda kalmaya devam edeceğini açıklamıştı. Şirket, 16 Kasım’da FTX’te meydana gelen kriz nedeniyle piyasada oluşabilecek belirsizliklerin ışığında para çekme işlemlerini durdurmuştu.  

Cointelegraph, Gemini ile iletişime geçti ancak şirket, haberin çeviri yayın saati itibarıyla bir yanıt vermedi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Gemini borsasının kurucuları Winklevoss kardeşlere dava şoku!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!