Japonya, 2023’te stablecoin’lere ilişkin yasağı yeniden gözden geçirecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japon düzenleyiciler, Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi stablecoin’lerin kullanımlarına ilişkin büyük kripto varlık kısıtlamalarını yeniden gözden geçirecek. 

Yerel haber ajansı Nikkei’nin 26 Aralık tarihli bildirisine göre, Japonya’nın Finansal Hizmetler Kuruluşu (FSA), 2023 yılında yabancı ve ihraç edilen stablecoin’lerin ülke içerisindeki dağıtım yasağını kaldıracak. 

Japonya’daki yeni stablecoin düzenlemeleri, yerel borsaların teminat ve üst havale limiti ile varlık koruması koşuluyla stablecoin ticaret hizmetlerine imkân tanımasına izin vermesi bekleniyor. Raporda, ayrıca “Stablecoin kullanımları yayılırsa, uluslararası havaleler daha hızlı ve ucuz hale gelir” ifadeleri yer alıyor.

FSA, Japonya’da stablecoin dağıtımına izin vermenin Kara Para Aklamayı Önleme denetimleriyle ilgili daha fazla düzenleme gerekeceğinin de altını çizdi. Japon yetkililer, 26 Aralık’ta ülkedeki stablecoin yasağını kaldırmaya ilişkin geri bildirim toplamaya başladı. Daha önce de belirtildiği gibi, Japonya Parlamentosu Haziran 2022’de bankacılık dışı kurumlar tarafından stablecoin ihracını yasaklayan bir yasa tasarısını kabul etmişti. 

Japonya’da alınan son önlemlerle birlikte şu anda hiçbir yerel borsa USDT ya da USDC gibi stablecoin’lerde hizmet veremiyor. Ülkede gözden geçirilmesi beklenen düzenlemeyle birlikte ise Japonya’da sunulan kripto para alım satım hizmetlerinin önemli ölçüde etkilenmesi bekleniyor. 

Resmi verilere göre, BitFlyer ve Coincheck de dahil olmak üzere 31 Japon borsası FSA’ya kayıtlı değil. BitFlyer ve Coincheck, ayrıca 30 Kasım 2022 tarhinden bu yana hizmet vermeye devam ediyor. 

CoinGecko verilerine göre, BitFlyer, Japonya’nın en büyük kripto para borsalarından bir tanesidir. BitFlyer, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP) ve Stellar (XLM) olmak üzere beş kripto para birimi ile hizmet veriyor.  

Bununla birlikte Cointelegraph, Japonya’daki stablecoin kullanımlarına ilişkin yasanın yeniden gözden geçirileceğine dair FSA ile iletişime geçti. Ancak haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla FSA, Cointelegrahp’ın yorum talebine yanıt vermedi. 

İlginizi çekebilir: Stablecoin ödeme hacmi 2023’te tüm büyük kart ağlarını geride bırakabilir  

Öte yandan Japon yetkililer, son zamanlarda kripto ile ilgili düzenlemeler üzerinde de aktif olarak çalışmaya devam ediyor. Japonya’nın iktidar partisi Liberal Demokrat Parti’nin vergi komitesi, 15 Aralık tarihinde kripto şirketlerinin token’lar tarafından elde edilen kâğıt üzerindeki kazançlar üzerinden vergi ödeme şartını ortadan kaldıran bir önergeye onay verdi. Daha önceleri ise yerel düzenleyiciler, Terra USD (UST) gibi algoritmik stablecoin’lerin kullanımına karşı tavsiyeler yayınlamıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Japonya, 2023’te stablecoin’lere ilişkin yasağı yeniden gözden geçirecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!