Stablecoinlerin İşlem Hacminde 7,4 Trilyon Dolarlık Yeni Rekor: MasterCard’ı Geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stablecoinlerin işlem hacmi 2022 yılında rekor kırarak 7,4 trilyon dolara ulaştı. Bu alanda Mastercard’ı geçen stablecoinler, Visa’nın gerisinde kaldı.

Blockchain analitik şirketi CoinMetrics verilerine göre 2022 yılı kripto para piyasası için zorlu bir yıl olarak geçmiş olsa da stablecoinler istikrarlı büyümesini sürdürdü. Stablecoinlerin işlem hacmi 2022 yılında %23 artarak 7,4 trilyon dolara ulaştı.

Geçtiğimiz iki yılda yıllık işlem hacimleri %600’ün üzerinde artış gösteren stablecoinler arasında Tether’in (USDT) geçtiğimiz seneye göre işlem hacminden bir miktar kaybetmesine karşılık USD Coin (USDC) ve diğer tokenlar bu sene de hakim oldukları pazar payını artırdı. USDC 2022 yılında toplamda 2,9 trilyon dolarlık işlem gerçekleştirdi. Geçtiğimiz seneye göre yıllık işlem hacmini iki kata yakın artıran USDC, yine de 2021’deki işlem hacminin %5’ini kaybetmiş USDT’yi yakalayamadı. USDT ise 3,5 trilyon dolarlık işlem hacmi ile 2021’deki 3,7 trilyon dolarlık işlem hacminin gerisinde kaldı.

Öte yandan geleneksel ödeme araçlarında ise Mastercard 2,2 trilyon dolarlık işlem hacmi gerçekleştirirken American Express 1 trilyon ve Discover ise 200 milyar dolar işlem hacminde kaldı. Ödeme devi Visa ise stablecoin piyasasından %60’a yakın daha fazla işlem gerçekleştirerek 2022’yi 12 trilyon dolarla kapattı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Stablecoinlerin İşlem Hacminde 7,4 Trilyon Dolarlık Yeni Rekor: MasterCard’ı Geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!