FTX, Robinhood hisselerini elinde tutmak istiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zor durumdaki kripto borsası FTX, ABD iflas yargıcından eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in satın aldığı 450 milyon dolar değerindeki Robinhood hisseleri hakkında talepte bulundu. Borsa, kripto kredi şirketi BlockFi’ın söz konusu hisseleri talep etmesine engel olunmasını istiyor. 

BlockFi, 20 Kasım’da Bankman-Fried’in holding şirketi Emergent Fidelity Technologies’in 56 milyon Robinhood Markets hissesini devretmesini talep etmek üzere dava açmıştı. Hisse senetlerinin BlockFi’ın kripto alım satım şirketi Alameda Research’e verdiği krediler için teminat olarak yatırıldığı iddia ediliyor. 

Ayrıca hem FTX hem de Alameda Research, BlockFi’a olan borçlarını ödemeden iflas başvurusunda bulunmuşlardı. Ne var ki FTX, ABD iflas mahkemesi için oluşturduğu başvuru dosyasında yasaların şirketi borç tahsili girişimlerinden koruduğunu belirtmişti.  

FTX, hisselerin Alameda Research’e ait olduğunu söyledi. Şirket, sahiplik konusunda diğer iddialara ilişkin soruşturmalar devam ederken, baskı altında olan diğer FTX şirketlerinin hisseleri elinde tutması gerektiği konusunda ısrarcı oldu. 

Mahkemenin söz konusu talebi reddetmesi senaryosunda FTX, varlıkların otomatik olarak platformda kalma süresini uzatmak gibi alternatif bir öneride bulundu. FTX’e göre bu durum, BlockFi ve diğer şirketler dahil tüm alacaklıların sistemli bir hak talebi sürecine katılabilmelerini sağlayacak. 

Sam Bankman-Fried, FTX’in çöküşünün ardından banka hesabında yalnızca 100 bin dolarının kaldığı söylemişti. Ne var ki Bankman-Fried, 250 milyon dolarlık kefalet ile belirli koşullara uymak şartıyla serbest bırakıldı. Söz konusu meblağ ise SBF’nin ebeveynleri tarafından Kaliforniya’daki evleri kullanılarak güvence altına alındı. 

FTX’in eski CEO’sunun kefaletle serbest bırakılmasına kripto topluluğundan sert eleştiriler geldi. Topluluğun bazı üyeleri, SBF’nin zamanında müşterilerden çalmış olduğu parayı kullanarak kefaletini ödediğine ilişkin yorumlarda bulundu. Bir başka üye ise Bankman-Fried’in yargılama sürecini lüks bir evde geçirmesinin adil olup olmadığını sorguladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX, Robinhood hisselerini elinde tutmak istiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!