BNB Chain’deki tekil adres sayısı Ethereum’u geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Build and Build (BNB) Chain’deki tekil adres sayısı, 22 Aralık’ta yapılan açıklamaya göre Ethereum’daki sayıyı geride bıraktı.

BNB Chain has made significant strides in onboarding the next billion users into #Web3 in 2022.

We want to thank our incredible community for coming along for the ride as we lay the groundwork for an even bigger year to come.

Further details ⤵️https://t.co/9jNFdVeoZ3 pic.twitter.com/QjxL3ey759

— BNB Chain (@BNBCHAIN) December 22, 2022

BNB Chain, böylece “dünyanın en büyük layer-1 blockchain’i” olduğunu iddia ediyor. Blockchain verileri ise Bitcoin’in hem BNB Chain hem de Ethereum’dan büyük olduğunu gösteriyor.

Etherscan verilerine göre, Ethereum’da şu anda 217 milyonun üzerinde tekil adres bulunuyor. BNB Chain’de ise BscScan’e göre 233 milyonun üzerinde tekil adres mevcut. Yani BNB Chain, bu göstergeye göre Ethereum’dan daha büyük bir blockchain ağı.

Öte yandan Bitcoin ağında Glassnode verilerine göre 1 milyarın üzerinde tekil adres bulunuyor. Yani BTC ağı diğer iki ağın birleşiminden daha büyük bir ekosistemi temsil ediyor.

Söz konusu açıklama, BNB Chain’in “Yıl Değerlendirmesi” raporunda yapıldı. Aynı raporda blockchain ağının 2022 yılında ulaştığı kilometre taşlarına da değinildi. Ağda gerçekleştirilen günlük işlem sayısı mayıs itibarıyla 9,8 milyona, günlük aktif kullanıcı sayısı ise ekim itibarıyla 2,2 milyona ulaştı.

Blockchain geliştiricileri ağın 2022’deki başarısını bu yıl başlatıla girişimlere bağlıyor. BNB Sidechain protokolü, merkeziyetsiz uygulama (DApp) geliştiricilerinin DApp’lerini ağdaki ayrı shard’larda çalıştırmalarına izin vererek ağ yoğunluğu ve işlem giderlerini azalttı.

Buna ek olarak, DApp geliştiricilerine özel 10 milyon dolarlık teşvik programı başlatıldı. Bu da BNB Chain’de geliştirilen DApp sayısını ve dolayısıyla etkileşimdeki kullanıcı sayısını artırdı.

Kullanıcıların cüzdanlarında transfer edilemez token’lar bulundurarak cüzdanlarını Müşterini Tanı (KYC) kontrolleri için kaydettirmelerine olanak sağlayan “soulbound token”lar da başarının sebepleri arasında gösterildi. Soulbound token’lar, geliştiricilere göre BNB Chain’in NFT ve Web3 oyun topluluğu arasında popülaritesini artırdı.

BNB Chain ekibi, son olarak Avenger DAO’nun başlatılmasının blockchain’in bu başarılarının ardında olduğunu söyledi. Avenger DAO, kötü amaçlı olarak işaretlenen sözleşmeler ile etkileşime girildiğinde BNB Chain kullanıcılarını uyaran bir API’dır. Ekibe göre bu API, kullanıcıların BNB ağında dolaşırken daha güvende hissetmelerini sağladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BNB Chain’deki tekil adres sayısı Ethereum’u geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!