Kanada, kripto madencilerinin yeni güç bağlantılarını durduruyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto endüstrisinde pek çok getiri sağlayan yatırımların arasında kripto madenciliği de son birkaç senede popüler bir hal almaya başladı. Pek çok kuruluş ve insanlar yatırımcılar kripto madenciliğine yönelerek gelir elde etmek için tesislere ve evlerine madencilik ekipmanları kurmaya başladı. Özellikle son bir sene içerisinde küresel çapta kripto madenciliğinin artmasıyla birlikte elektrik tüketimine ve hava kirliliğine ilişkin sorunlar baş göstermeye başladı. Bunla birlikte kimi ülkeler, elektrik sıkıntısı ve yüksek ücretler nedeniyle kripto madenciliği ve madencilik tesislerini kısıtlamaya başladı. Kripto madenciliğine ilişkin son kısıtlama ise Kanada’dan geldi. Kanada’nın British Columbia Eyaleti’nin hükümete bağlı bir elektrik şebeke sağlayıcısı, kripto para madencilerinden gelen tüm yeni elektrik bağlantısı taleplerini 18 aylık bir süre için durdurmaya hazırlanıyor. 

British Columbia Hükümeti, 21 Aralık tarihli bir duyurusunda söz konusu duraklamanın hükümetin ve BC Hydro’nun kripto madencilerinin hem vatandaşların hem de bölgedeki işletmelerin ihtiyaçlarını daha iyi dengeleyebilecek kalıcı bir çerçeve geliştirmesine izin vereceğini vurgulayan bir açıklama yaptı. 

Enerji, Madencilik ve Düşük Karbonlu İnovasyon Bakanı Josie Osborne, bu kısıtlamanın vatandaşlar ve kuruluşlar için daha çevre dostu işletmelerin sağladığı temiz enerjiyi korumak için yapıldığını söyledi. 

“Kripto para madenciliği, yerel ve geleneksel ekonomiye çok az katkı sağlarken, yüksek güçteki bilgisayar bankalarını 7/24 çalıştırmak ve soğutmak daha fazla elektrik tüketimine sebebiyet veriyor.” 

BC Hydro, şu anda yedi kripto madencilik operasyonlarına hizmet sağlıyor. Bunlardan altısı, henüz sistem bağlantılarının ileri aşamalarında ve toplamda 273 megavat enerji tüketiyor. 

Ne var ki yeni kripto para madencilik projeleri BC Hydro ile bağlantılı bir şekilde çalışmayacak. Bununla birlikte henüz başlangıç aşamasındaki projelerin faaliyetlerinin ise durdurulması bekleniyor. Alınan bilgilere göre ise şu anda toplamda 1.403 megavat elektrik talep eden 21 kripto para madenciliği projesi bulunuyor. 

Bakanlık, bunun British Columbia’da yılda yaklaşık 570 bin haneye ya da 2,1 milyon elektrikli araca güç sağlamak için gereken enerjiye eşdeğer olduğunu kaydetti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kanada, kripto madencilerinin yeni güç bağlantılarını durduruyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!