“Mevcut altyapı metaverse teknolojisi için yeterli değil”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin merkezli telekom devi Huawei, mevcut telekom altyapısının metaverse teknolojisinin ihtiyaçlarının karşılanması için yeterli olmadığına inanıyor. Huawei, yalnızca 5G ve 6G ağlarının bu ihtiyaçları karşılayabileceğini belirtti. 

Huawei’in Orta Doğu bölgesinin İş ve Strateji Danışmanlığı Baş Uzmanı Abhinav Purohit, 20 Aralık’ta metaverse sektörünün potansiyeli ve telekom şirketlerinin bu alanda nerede yer aldığına ilişkin üç bölümden oluşan bir makale yayınladı. 

Purohit, makalesinde metaverse’ün tam olarak ne olduğundan ve nasıl hayata geçirileceğinden bahsetti. Purohit, metaverse’ü tanımlarken “Metaverse, fiziksel olarak birbirinden uzak katılımcıların, söz konusu sanal içeriği sorunsuz bir şekilde harmanlayan gerçekçi ve mekânsal farkındalık deneyimlerinin keyfini çıkarmasına izin verecek toplu sanal bir paylaşım alanıdır” ifadelerini kullandı. 

Purohit, ayrıca açık metaverse kavramının, mevcut ekonomilerin dijital paralar ve NFT’ler tarafından etkinleştirileceğinden, Web3 faaliyetlerine yakından bağlı olduğunu da sözlerine ekledi. 

Bununla birlikte Purohit, böylesine gösterişli ve sürükleyici bir deneyim sunmanın bir dizi gelişmiş teknik iyileştirmelerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu ve ekledi: 

“Bu tarz deneyimleri hayata geçirmek, hibrit ve uzaktan eş zamanlı çalışmaları, video sıkıştırmaları, uç bilgi işlem hesaplama ve çapraz katman görünürlüğü gibi alanlarda yenilikler gerektirecektir.” 

Purohit, ayrıca hücresel standartlarda, ağ optimizasyonlarında ve cihazlar ile mobil ağlar arasında gelişmiş bekleme sürelerinde değişiklikler yapılması gerektiğine inanıyor. 

Abhinav Purohit, ağın yanıt vermeye hazır olma süresi, veri transferlerindeki hızlar ve nitelik deneyimi (iş/zaman oranı) gibi temel sorunların şu anda metaverse ağları önünde engel oluşturduğunu belirtti.

Öte yadan Purohit, 5G ağlarının büyük ölçekte benimsenmesinin ağ rekabetlerini ve yaşanan gecikmeleri azaltırken bant genişliğini önemli ölçüde artıracağını belirtti. Purohit, 6G hakkında yaptığı yorumlarda ise söz konusu hızları başka bir önem sıralamasına göre artıracağını kaydetti. 

5G ağ hızı sabit kablosuz ağ senaryosuyla karşılaştırıldığında, raporlara göre 5G saniye başına 1.000 megabit’lik bir tık hızına ulaşıyor. Yüksek Hızlı İnternet verilerine göre, bu hız ABD’nin ortalama internet hızı olan 119.03 MBps’e göre çok daha hızlıdır.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Mevcut altyapı metaverse teknolojisi için yeterli değil”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!