Hindistan Merkez Bankası Başkanı Kripto Paraları Hedef Aldı: Yasaklanmalılar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan Merkez Bankası (RBI) Başkanı Shaktikanta Das, kripto para regülasyonları konusunda başarısız olunmasının yeni bir finansal krizi tetikleyeceğini öne sürdü.

Bloomberg’ün haberine göre Shaktikanta Das 21 Aralık tarihinde Mumbai’de düzenlenen bir etkinlikte, kripto para birimlerinin makroekonomiyi ve ülkenin finansal istikrarını tehdit eden bazı doğal riskleri barındırdığını belirtti.

Kripto paraların yasaklanması gerektiğini çünkü sektörün büyümeye devam etmesinin bir sonraki finansal krizi tetikleyeceğini öne süren başkan, kripto paraların aksine dijital merkez bankası paralarının (CBDC) yaygınlaşması gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda Das, dijital bankacılık ihtiyaçları için yeni bir e-Rupi benimsenmesini de talep etti.

Das açıklamalarında, kripto para birimlerinin tamamen spekülasyon aracı olduğunun altını çizdi. Başkan, kripto paraların herhangi bir değer barındırmadığını iddia etti. Geçmişte de birçok kez kripto para birimlerinin risklerine dair uyarılar yayınlayan RBI, kripto para birimlerini tanımayı da reddediyor.

Öte yandan CBDC konusunda ise çalışmalarına hız kesmeden devam eden bankanın, aralık ayında dijital rupiyi perakende kullanım alanlarında test etmeye başladığı biliniyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hindistan Merkez Bankası Başkanı Kripto Paraları Hedef Aldı: Yasaklanmalılar!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!