Dört yıldır uykuda olan Ethereum boğaları uyandı: 22,982 ETH harekete geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dört yıldan fazla bir süredir uykuda olan iki Ethereum adresi, 22.982 ETH’yi yeni adreslere transfer etmek için uyandı. Bu durum ise piyasadaki pek çok yatırımcının kafasının karışmasına neden oldu. Genesis ve Poloniex alım satım platformlarında bulunan söz konusu ETH token’ları, sırasıyla 13,103.99 ETH ve 9,878 ETH olarak transfer edildiği ortaya çıktı.

#PeckShieldAlert 2 Dormant addresses transferred 22,982 $ETH (~27.2M) to 2 fresh addresses, their last movement was October 2018 (1,535 days ago).
These $ETH originated from Genesis and Poloniex pic.twitter.com/MXKpLnypif

— PeckShieldAlert (@PeckShieldAlert) December 19, 2022

Blokzincir araştırmacısı Peckshield’a göre, bahsi geçen ETH token’ları en son Ekim 2018’de hareket etmişti. O tarihlerde ise ETH fiyatı, 190 ile 230 dolar arasında dalgalanıyordu. Yıllar sonra uyanan bu ETH’ler, harekete geçtikleri esnada 1.200 dolar seviyelerinden fiyatlanıyorlardı. 

ETH varlıklarının tarihsel hareketi. Kaynak: Peckshield 

Yukarıdaki şemada belirtildiği gibi, varlıkların tarihsel hareketini ve yıllar içinde ticaret platformlarından yeni adreslere nasıl yolculuk yaptıklarını göstermektedir. Her ne kadar haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla bir ayrıntı belirtilmemiş olsa da topluluk bir proje için teminat finansmanına ilişkin bağlantılar hakkında spekülasyonlar yaratmaya devam ediyor. 

Ethereum, Vitalik Buterin ve Charles Hoskinson’ın en parlak buluşuydu. Ethereum projesi, ilk olarak Temmuz 2015 yılında dolaşıma girmişti ve güvenilir bir yatırım olarak görülüyordu. 

İlginizi çekebilir: MetaMask ve PayPal’den iş birliği! PayPal aracılığıyla Ethereum transfer edebilecek  

Öte yandan Ethereum’da Merge’ün gerçekleşmesinden bu yana, ağın enerji tüketimi yüzde 99,9 oranında azaldı. 

Ethereum Enerji Tüketim Endeksi. Kaynak: digiconomist.net

Ethereum’un doğrudan Hisse Kanıtı’na (PoS) geçiş yapmasının bir sonucu olarak, Ethereum ağının karbon ayak izi şu anda yıllık olarak 0,1 milyon ton CO2 (MtCO2) seviyesine ulaşmış durumda. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dört yıldır uykuda olan Ethereum boğaları uyandı: 22,982 ETH harekete geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!