ChatGPT, Web3 alanını nasıl etkileyecek? Uzmanlar yanıtladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ChatGPT’nin birçok olasılığın kapısını aralamasıyla Web3 alanındaki yöneticiler, OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka (AI) aracının sektörü nasıl etkileyeceğine dair tahminlerini paylaştı.

Yöneticiler, yeni sohbet botunun Web3 sektörünü nasıl etkileyebileceği konusunda akıllı sözleşme denetiminde kullanımından kullanıcı etkileşimini artırmak için kullanılmaya birçok fikir öne sürdü.

Akıllı sözleşme denetim şirketi HashEX’in CEO’su Dmitry Mishunin, ChatGPT’nin akıllı sözleşme güvenliğine etkide bulunacağına inanıyor. Mishunin, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada henüz belirsiz olan geleceğin her iki yönde ilerleyebileceğini düşünüyor:

“AI algoritmaları belirli bir role derinlemesine entegre edilirse, kurulum doğrulamasını geçmeyen akıllı sözleşmeleri durdurabilirler.”

Mishunin, hack sayısını önemli ölçüde azaltacağından dolayı böyle bir sonucun sektör için uzun vadede iyi olacağını düşünüyor. Diğer yandan yönetici, işlerin ters gitmesi halinde kendimizi distopik bir gelecekte bulmamızın da olası olduğu konusunda uyarıyor.

Mishunin’e göre yapay zeka, kötü senaryoda bağımsızlığını elde ederek sistemdeki açık ve zafiyetleri kullanabilir ve saldırıyı bizzat kendisi gerçekleştirebilirim. Hatta yapay zeka bu aşamadan sonra kendini daha da geliştirmek için öğrenmeye ve kaynak toplamaya devam edebilir.

XinFin Kıdemli Danışmanı Doug Brooks ise ChatGPT’nin akıllı sözleşme geliştirme ve testlerinde kullanılabileceğine inanıyor. Öte yandan Brooks, AI’nin akıllı sözleşmelere doğrudan bir etki yapacağını düşünmüyor:

“Bu, geliştirme sürecinin verimliliğini ve doğruluğunu iyileştirebilir. Fakat akıllı sözleşme sonucuna doğrudan bir etkide bulunacağı anlamına gelmiyor.”

Yine de yönetici, kullanıcı deneyimine bazı etkileri olabileceğini söylüyor. Brooks’a göre AI, etkileşim için daha sezgisel bir yöntem sunabilir ve dolayısıyla Web3’ün yaygınlığını artırabilir.

Siber güvenlik şirketi Naoris Protocol’ün kurucu ortağı Monica Oracova da konuyla ilgili görüşlerini paylaştı. Oracova’ya göre, AI’nin giderilmesi gereken zafiyetlerini ortaya sermesiyle güvenlik ihlallerinde artış yaşanabilir.

Buna rağmen Oracova, AI’nin Web3’ün geleceğine nihayetinde pozitif bir katkı sunacağına inanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ChatGPT, Web3 alanını nasıl etkileyecek? Uzmanlar yanıtladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!