“Kripto borsası KuCoin, lisanssız faaliyet gösteriyor”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda Merkez Bankası De Nederlandsche Bank, kripto borsası KuCoin’in resmi bir kaydı olmadan faaliyet gösterdiği açıklamalarında bulunarak yatırımcıları uyardı. 

Hollanda Merkez Bankası, 15 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği bir duyuruda ülkede KuCoin olarak faaliyet gösteren MEK Global Limited’ın (MGL) ülkenin Kara Para Aklamayı Önleme ve Terörizm Finansmanıyla Mücadele (AML/CFT) düzenlemelerine uygun olmadığını söyledi. Merkez Bankası, KuCoin’in Hollanda vatandaşlarına yasa dışı olarak hizmet ve saklama cüzdanları sunduğunu söyledi. 

Banka, “MGL müşterileri herhangi bir ihlal içinde değildir. Ne var ki bu durum, müşterilerin kara para aklamaya veya terör finansmanına karışma riskini artırabilir” ifadelerini kullandı. 

DNB warns against MEK Global Limited, doing business as KuCoinhttps://t.co/kgh6XVkYbI

— De Nederlandsche Bank (@DNB_NL) December 15, 2022

İlk olarak 2017 yılında kurulan KuCoin borsasının genel merkezi Şeyseller’de bulunuyor. Şirket, ayrıca dünyanın pek çok ülkesinde hizmet veriyor. Bununla birlikte büyük bir kripto borsası olan KuCoin, FTX’te meydana gelen çöküş ile birlikte pek çok düzenleyici ve milletvekilinin gündemi haline geldi. KuCoin CEO’su Johnny Lyu, geçtiğimiz temmuz ayında şirkete ilişkin iflas söylentilerini reddetmişti. Şirket, FTX krizi ile birlikte pek çok kripto borsası gibi rezerv kanıtı verilerini yayınlamayı ihmal etmedi. 

İlginizi çekebilir: Coinbase borsası, merkez bankası onayı ile Hollanda pazarına giriyor  

Öte yandan De Nederlandsche Bank, 2021 yılında AML/CFT düzenlemelerini ihlal ettiği iddiasıyla Binance Holdings Limited’e karşı benzer yasadışı operasyon iddialarında bulunmuştu. Binance ise daha sonrasında söz konusu ihlaller nedeniyle 3 milyon avrodan fazla idari para cezası ödemişti. 

Cointelegraph yorum için KuCoin’e ulaştı, ancak yayınlandığı sırada bir yanıt almadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Kripto borsası KuCoin, lisanssız faaliyet gösteriyor”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!