Coinbase, yanlışlıkla gönderilen ERC-20 tokenlerini kurtarma aracı başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük kripto para platformu Coinbase, adres alışverişinde bulunmak için “yanlışlıkla desteklenmeyen tokenler gönderen” kullanıcılar için bir varlık kurtarma aracı sundu.

Coinbase, 15 Aralık’ta yaptığı bir duyuruda, bir Coinbase adresine yaklaşık 4.000 ERC-20 tokeninden herhangi birini gönderen kullanıcıların, “varlığın kaybolduğu işlem için Ethereum TXID’yi ve kayıp varlığın varlığın sözleşme adresini” sağlayarak daha önce kurtarılamayan fonlarını kurtarabileceklerini söyledi. Borsa, Wrapped Ether (wETH), TrueUSD (TUSD) ve stake edilmiş Ether (STETH)’nin de dahil olduğu belirli ETC-20 tokenlerinin, 100 dolardan fazla işlemlerde yüzde 5’lik bir ücretle kurtarma için uygun olacağını söyledi.

Coinbase, “Kurtarma aracımız; desteklenmeyen varlıkları, özel anahtarları herhangi bir noktada ifşa etmeden, gelen adresinizden doğrudan kişisel saklama cüzdanınıza taşıyabilir. Bunu, fonları merkezi borsa altyapımız aracılığıyla işlemeden gelen adresinizden doğrudan göndermek için patent bekleyen teknolojiyi kullanarak yaptık,” ifadelerini kullandı.

Pek çok kullanıcının kripto sektörünün neredeyse başlangıcından bu yana yanlışlıkla gönderilen paralarla başı dertte. 2018 yılında Kanada’da görülen bir davada, bir mahkeme şu anda geçersiz olan 530 Copytrack (CPY) tokeni yerine 530 Ether (ETH) alan bir kullanıcının bunları iade etmesi gerektiğine karar verdi. Avustralyalı bir yargıç ise Crypto.com’un bir kullanıcıya 100 dolar geri ödemek yerine yanlışlıkla 10,5 milyon dolar gönderdiği bir dava için de benzer bir karar verdi.

Ether instead of 530 Copytrack (CPY) tokens — now defunct — was required to return them. An Australian judge made a similar ruling for a case in which Crypto.com mistakenly sent $10.5 million to a user instead of a $100 refund.

Diğer büyük borsalar da duruma göre benzer işlemler için kurtarma sunuyor gibi görünüyor. Binance, destek sayfalarında kullanıcılara “yalnızca kendi takdirine bağlı olarak” yardımcı olmayı seçebileceğini ve büyük ölçüde “bir token/coin kurtarma hizmeti sunmadığını” söyledi. Crypto.com ise kullanıcılara müşteri hizmetleri departmanıyla iletişime geçmeleri talimatını vererek “bazı durumlarda fon alımı mümkün olmayabilir,” ifadelerini kullandı.

Coinbase’in dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. CEO Brian Armstrong, Aralık ayında borsanın 2022 alım satım gelirinin 2021’in yaklaşık yarısına denk geleceğini bildirdi. Platform ayrıca kolluk kuvvetlerinin cezai soruşturmalarla ilgili bilgi taleplerini artırdığını da bildirdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase, yanlışlıkla gönderilen ERC-20 tokenlerini kurtarma aracı başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!