Tayland, kripto varlıklara ilişkin düzenleyici politikasını sıkılaştırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland, FTX borsasında meydana gelen çöküşün ardından kripto düzenlemelerini revize etmek için harekete geçen ülkelerin arasına girdi. Tayland, pek çok ülke gibi kripto sektörüne ilişkin düzenleyici çerçeveleri sıkılaştırmaya ve yatırımcı korumasına odaklanacağını açıkladı. 

Bangkok Post tarafından 13 Aralık’ta yayınlanan bir rapora göre, Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dijital varlılara ilişkin daha katı düzenlemeler üzerinde çalışıyor. SEC, son bir sene içerisinde FTX, Three Arrows Capital, TerraUSD, Celsius Network ve yerel borsa Zipmex’te meydana gelen başarısızlıkların bir sonucu olarak katı düzenlemeler uygulamaya başlayacaklarını kaydetti. 

Tayland düzenleyicileri, ayrıca kripto alanında insanları dolandırmak için dijital varlık reklamları yapan influencer’lara dair de endişelerini dile getirdiler. Bununla birlikte düzenleyiciler, dijital varlık endüstrisinin savunmasız bir halde olduğunu ve düzenlemelere ihtiyaç duyduklarını belirttiler. 

SEC, ayrıca yatırımcıların korunmasına ilişkin ihtiyaca da dikkat çekti. SEC, sıkı düzenlemelere tabi tutulması gereken alanları; kripto reklamcılığı dolandırıcılıkları, çıkar çatışmaları ve siber güvenlik faaliyetleri olarak sıraladı. Bununla birlikte SEC, Mevcut düzenlemelerde yapılan ilgili değişiklikleri değerlendirmek ve hazırlamak için hem yetkililer hem de özel paydaşlarla birlikte bir çalışma komitesi kurduğunu açıkladı. 

İlginizi çekebilir: Kripto borsa Bitkub, platformdaki işlem hacmini şişirme suçlamasıyla karşı karşıya  

İlginç bir şekilde, Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kripto reklamcılığına ilişkin düzenleyici çalışmaları ilk değil. Tayland SEC, geçtiğimiz eylül ayında yatırımcıları daha net varlıklara yatırım yapmalarına gerektiğine ilişkin zorunlu tutmuştu. 

SEC, aynı ay içerisinde kripto platformlarının dijital varlık saklama hizmetleri sağlamasını ya da desteklemesini yasaklama girişimi hakkında halka açık bir duruşma başlatmıştı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tayland, kripto varlıklara ilişkin düzenleyici politikasını sıkılaştırıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!