SEC FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried’ı Resmen Suçladı: İşte Detaylar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Bahamalarda tutuklanan FTX’in eski CEO’su Sam Bankman Fried (SBF) ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından resmen dolandırıcılıkla suçlandı.

SEC tarafından yakın zamanda paylaşılan bir raporda, SBF’i resmen dalancılıkla suçladı. Dün akşam saatlerinde Bahamalar’da tutuklanan eski CEO’nun ABD’ye iadesi beklenirken gelen bu açıklama SBF’nin sonunun hiç de iyi olmayacağının net bir göstergesi olabilir. Yetkililer tarafından yayınlanan raporda “SBF, uzun yıllar boyunca yönetilen bir dolandırıcılık mekanizmasının başındaydı” ifadelerine yer verilirken müşteri fonlarını kendi çıkarları için kullandığı ifade edildi.

“Sam Bankman-Fried’in yatırımcılara kriptodaki en güvenli yerlerden birinin FTX olduğunu söylerken aldatma temeli üzerine bir “kart evi” inşa ettiğini iddia ediyoruz. Bay Bankman-Fried’i FTX’teki yatırımcılardan hileli bir şekilde milyarlarca dolar toplamaktan ve FTX’in ticaret müşterilerine ait fonları kötüye kullanmaktan sorumlu tutuyoruz.

SEC’in bu raporunda SBF sadece FTX’deki hareketlerinden değil ayrıca kardeş şirket olarak lanse edilen Alameda ile ilgili tutumlarında da sorumlu tutuldu. SEC, “Caroline Ellison Alaleda CEO’su olduktan sonra bile şirkette sonra kararı veren daima SBF’ydi” ifadelerine yer verdi. İflasın merkezinde yer alan Alameda ile SBF’nin güçlü bağının özellikle altını çizen SEC, SBF’nin Alameda veri tabanı dahil olmak üzere tüm detaylı kayıtlara her zaman erişiminin olduğunu öne sürdü.

Haber güncelleniyor, sayfayı yenileyiniz…

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried’ı Resmen Suçladı: İşte Detaylar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!