ConsenSys, zkEVM özel beta test ağını kullanıma sunuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web3 ekosistem geliştiricisi ConsenSys, sıfır bilgi Ethereum Sanal Makinesi (zkEVM) ağını 13 Aralık’ta bir blog gönderisiyle özel beta testi için tanıttı. ConsenSys tarafından tasarlanan ve işletilen geliştiriciler, MetaMask, Truffle ve Infura gibi araçları kullanarak sanki doğrudan EVM’yi kullanıyormuş gibi merkeziyetsiz uygulamaları dağıtabiliyor ve yönetebiliyor. Kullanıcılar ayrıca akıllı sözleşmelerini ve merkeziyetsiz uygulamalarını (DApp)’leri test etmek için varlıkları Goerli test ağı ile zkEVM arasında köprüleyebilir.

“Testnet katılımcıları ayrıca tokenler arasında köprü kurabilir, tokenleri aktarabilir ve yaklaşan ekosistem portalı sayfamızda listelenen dApp’lerle etkileşim kurabilir. zkEVM’nin geliştirici deneyiminin Web3’te yeniliği hızlandırma potansiyeline sahip olup olmadığını öğrenmeyi amaçlıyoruz ve bir sonraki adımımızı belirlemek için topluluktan gelen geri bildirimleri değerlendireceğiz.”

ConsenSys, EVM’den ayrı ağlarda zk-Rollup’lar oluşturmak yerine, bir zkEVM oluşturmak için EVM hesaplamasını sıfır bilgi ispatlarına sarmak için yıllardır çalışıyor. Sıfır bilgi teknolojisi, işlemleri ayrı bir katmanda doğruluyor ve tüm verileri geri göndermeden hesaplamayı Ethereum’a geri gönderiyor. Ethereum geliştiricileri, basitçe katman-2’de her şeyin doğru bir şekilde hesaplandığına dair bir kanıt sağlayarak ve blokzincirine kısa ve öz bir ispat koyarak, Optimism gibi toplama çözümlerinin ölçeklenebilirliği 100 kata kadar artırabileceğini tahmin ediyor.

1/
Roll up, roll up!

We’re proud to announce the private beta release of ConsenSys’ zkEVM testnet, available on @Infura_io

Sign up below: https://t.co/hKtsvoPaTG

— ConsenSys (@ConsenSys) December 13, 2022

Yeni ConsenSys zkEVM için kullanıcı katılımı Ocak 2023’te başlayacak. ConsenSys, şu anda erken test yapanların nasıl ödüllendirileceğine veya zkEVM’ye bağlı yeni çıkarılan bir token olup olmayacağına dair hiçbir ayrıntı olmadığını söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ConsenSys, zkEVM özel beta test ağını kullanıma sunuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!