Elon Musk sözünü tuttu! Twitter’da spam ve bot hesaplarda azalma var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın sosyal medyadaki sahte hesap savaşı büyük bir etki yaratmış gibi görünüyor. Kripto topluluğunun Twitter gönderilerinin altına sahte hesaplardan gelen yanıtlarda büyük ölçüde bir azalma oldu. 

Musk, 11 Aralık tarihli bir Twitter gönderisinde sahte ve spam hesapların yarından itibaren bir sürprizle karşı karşıya kalabileceğini ima etti. Elon Musk, pek çok sayıdaki bot ve spam hesapların ardında çok az insan olduğunu belirtti ve platformun kötü aktörlerin IP adreslerini kapatacağını açıkladı. 

The bots are in for a surprise tomorrow

— Elon Musk (@elonmusk) December 11, 2022

Musk, ayrıca sahtekarların IP adreslerin kapatılmasını atlatmak adına başka yollara başvurabileceğini, ancak Twitter’ın söz konusu hesaplar ortaya çıkar çıkmaz bu hesapları kapatacağını söyledi.  

Şaka temalı altcoin olan Dogecoin’in yardımcı yaratıcısı ve Shibetoshi Nakamoto takma adı ile Billy Markus, 11 Aralık tarihli bir Twitter gönderisinde “sahte hesapların azalıp azalmadığını denemek için bir deneme ‘tweet’i paylaştım ve altına 50’den fazla sahte yanıt beklerken yalnızca bir adet spam bot tespit ettim. İlerleme var ve bu heyecan verici” ifadelerini kullandı. 

Bununla birlikte Elon Musk’ın son değişiklikleriyle de birlikte pek çok kullanıcı sahte hesapların azalıp azalmadığını tespit etmek için deneme gönderileri paylaştı. Bitcoin analisti ve yatırımcı PlanB, ne kadar botun yanıt vereceğini görebilmek için bir şema grafiği yayınladı. Haberin çeviri yayın saati itibarıyla da hala bir bot hesap tarafından gönderiye yanıt gelmiş değil.  

Just testing if the bots are really gone! pic.twitter.com/2v7BU3xMfu

— PlanB (@100trillionUSD) December 11, 2022

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Twitter’da son zamanlardaki kullanımı az da olsa daha iyi görünse de buna Elon Musk’ın sebep olup olmadığından emin olamadığı açıklamalarında bulundu. 

Buterin, “Bu duruma Elon Musk’ın mı yoksa kripto kışının mı sebebiyet verdiğini çözemiyorum” ifadelerini kullandı. 

Kimileri ise hala sahte hesapların Twitter gönderilerinin altında belirdiğini, ancak bundan kısa bir süre sonra hemen yok olduklarını söyledi. 

İlginizi çekebilir: Elon Musk: “Twitter önümüzdeki aylarda birçok aptalca şey yapacak”  

Bilindiği üzere sosyal medya platformu Twitter’daki spam ve sahte hesaplar platformda büyük bir sorun haline gelmişti. Musk’ın geçtiğimiz ekim ayında Twitter’ı satın almasıyla birlikte sahte hesap sorunu ciddi bir şekilde ele alınmaya başlandı. 

Elon Musk, paylaşımda bulunduğu son Twitter gönderisinde, platformun gelecekte spam ve bot hesaplara karşı yasal işlemler de başlatacağını ima etti. Ancak ünlü milyarder konuya ilişkin bir detay vermedi. 

They will try other methods, but we’re shutting them down as soon as they show up.

Twitter will also be moving to prosecute scammers anywhere on Earth.

— Elon Musk (@elonmusk) December 11, 2022

Son olarak Musk, “Twitter, dünyanın dört bir yanındaki dolandırıcıları kovuşturmak için faaliyetlerine devam edecek” ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Elon Musk sözünü tuttu! Twitter’da spam ve bot hesaplarda azalma var
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!