Bitcoin Lightning Network, Avrupa ve Afrika arasında havale fırsatı sunacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devam etmekte olan kripto kışı, endüstrinin küresel benimseme ve erişilebilirlik için baskı yapmasına engel olamıyor. CoinCorner ve Bitnob arasındaki yeni ortaklık, kıtalardaki kullanıcıların birden fazla itibari para birimini kapsayan sınır ötesi işlemleri gerçekleştirmelerinin yolunu açtı. 

Genellikle Avrupa ve Afrika arasındaki fon transferleri Western Union gibi üçüncü taraflar tarafından gerçekleştiriliyor. Bilindiği üzere bu transfer işlemlerinin onaylanması üzün zaman alabiliyor ve pahalı kesintilere neden olabiliyor. Bununla birlikte Dünya Bankası, Sahra Altı Afrika’ya yapılan para havalelerinin 2020 yılı itibarıyla yıllık 40 milyar doların üzerine çıktığını ve Nijerya’nın yalnızca bu meblağların neredeyse yarısını üstlendiğini tahmin ediyor. 

Şimdi ise kullanıcılar varlıklarını Bitcoin (BTC) Lightning Network aracılığıyla Birleşik Krallık ve Avrupa’dan bazı Afrika ülkelerini seçmek için transfer işlemi gerçekleştirebiliyor. Send Globally isimli uygulama sayesinde, İngiliz sterlini (GBP) veya Avro (EUR) Nijerya (NGN), Kenya (KES) ve Gana’nın (GHS) yerel para birimlerine aktarılabiliyor. 

Varlıklar, Lightning Network aracığıyla otomatik bir şekilde BTC’ye dönüştürülebiliyor. Bunun ardından bu varlıklar hızlı bir şekilde yerel para birimine dönüştürülerek doğrudan alıcının banka hesabına veya mobil para cüzdanına yatırıyor. 

Afrika’ya özellikle İngiltere ve Avrupa’dan para havalesi yapmak, yüksek maliyeti ile biliniyor. Kaynak: IFAD

CoinCorner CEO’su Danny Scott, havale piyasasının BTC’nin kullanılabilirliği bakımında büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.  

“Bitcoin’in sınırsız doğası nedeniyle, BTC her zaman dünya çapında havale yapılması adına harika bir araç olmuştur. Ancak şimdi Lightning Network aracılığıyla Bitcoin transferleri hem hızlı hem de düşük ücretlendirmelerle gerçekleştirilebiliyor.” 

Statista tarafından 2021’de alınan verileri, Nijerya’yı havale ödemelerinde ilk 10. sıraya yerleştirmişti. Buna ek olarak Dünya Bankası, Sahra Altı Afrika’nın geçtiğimiz yıl küresel havalelerin yüzde 14,1’ini oluşturduğunu kaydetti.  

Ne var ki, Afrika ülkelerinin yaklaşık yüzde 80’i yerel bankalara havale ile ilgili hizmetler sunabilen kurum türlerini kısıtlıyor.  

Öte yandan Afrika Kıtası’ndaki gelişmekte olan ekonomiler ve pratik kullanım koşulları sayesinde kripto paraların Afrika’daki yaygınlığı bu kripto alanında popülerliğini korumaya devam ediyor.  

Kripto endüstrisindeki gelişme özellikle Kuzey Afrika’da büyümeye devam ediyor. Chainalysis tarafından alınana verilere göre, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA), dünyanın en hızlı büyüyen bölgesi olduğunu ortaya koydu. 

Nijerya Hükümeti geçtiğimiz eylül ayında bölgedeki kripto ve blokzincir ile ilgili işletmeleri desteklemek için potansiyel olarak özel bir ekonomik bölgeyi müzakere etmek için Binance ile toplantılar düzenledi. 

Son olarak Chainalysis’in daha sonraki bir raporu, Gana’nın kripto alanında öne çıkıyor oluşunun da altını çizdi. Rapor, ülkenin kriptonun benimsenmesi açısından potansiyel olarak Nijerya ve Kenya’yı yakalayabileceğini ortaya koydu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Lightning Network, Avrupa ve Afrika arasında havale fırsatı sunacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!