ABD’nin Florida, kripto merkezi olma yolunda emin adımlarla yürüyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Florida eyaleti yalnızca profesyonel kripto düzenlemeleri geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda herhangi bir bölgede kriptoların sürdürülebilir bir şekilde desteklenmesine imkân sağlayan bir altyapı da sunuyor. Bitcoin ATM sayıları, blokzincir şirketleri ve kriptoya olan ilgisi ile Florida, ABD’deki kripto benimsemelerine en hazır eyalet olarak karşımıza çıkıyor. 

ABD şu anda dünyadaki tüm kripto ATM’lerinin yüzde 87,1’ine hükmediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde 10 Aralık itibarıyla 33.865 kripto ATM bulunuyor. Buna ek olarak ABD, küresel Bitcoin hash oranının YÜZDE 37,8’ine katkıda bulunuyor ve bu da ülkeyi kriptoda en baskın oyuncu yapıyor. Ne var ki, devlet tarafından yapılan bir analiz, 50 eyaletin hepsinin kripto benimsemesi için eşit derecede hazır olmadığını ortaya koydu. 

Invezz tarafından yürütülen araştırma, Florida eyaletini giderek gelişen ekonomisiyle ve aktif katılımları nedeniyle ABD’nin kripto başkenti olarak nitelendirdi.  

Florida, aşağıdaki tabloda da gösterildiği gibi kripto benimsemelerine en hazır eyalet olarak 9,35 puan ile birimci sırada yer alırken, Texas ve Illinois sırasıyla 8,71 ve 8,03 puanla ikinci ve üçüncü sıraya oturmayı başardı.  

ABD’de kripto benimsemelerine hazır ilk 10 Eyalet. Kaynak: Invezz

Şaşırtıcı bir şekilde Vermont, kripto ATM’sine sahip olmayan tek ATM’dir. Bunun yanı sıra Texas’ta toplamda 4,101 adet kripto ATM’si bulunuyor. Wyoming gibi kripto dostu bölgeler ise 20 yaşın üzerinde 100 bin kişi başına en fazla blokzincir şirketine sahipken, Kaliforniya 2.670 ile genel olarak en çok şirkete sahip olan eyalet konumundadır. 

Kripto benimsemelerine en hazırlıklı 3 eyalet. Kaynak: Invezz

Öte yandan Bitcoin ATM’lerinin bir ülkedeki mevcudiyeti, halkın günlük kripto erişim ve kullanım yeteneklerini ortaya koymaktadır. Bu bağlamda Teksas, Kaliforniya ve Florida sakinlerinin kripto para birimleriyle etkileşim kurma konusunda en yüksek kapsama sahip olduğu tespit edilmiştir. Aşağıda paylaşılan listede ilk on eyaletteki kripto ATM rakamları verilmiştir. Bununla birlikte diğer eyaletlere kıyasla 4.101 kripto ATM sayısı ile Teksas birincilik koltuğuna oturmuş durumda. 

En fazla Bitcoin ATM’ye sahip olan eyaletler. Kaynak: Invezz

Öte yandan yatırımcılar için kriptoların benimsenmesinin geleceği de devlet vergilerinin hoşgörüsüne bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Şu anda ABD’deki, Washington, Wyoming, Güney Dakota, New Hampshire, Alaska, Nevada, Teksas, Tennessee ve Florida gibi dokuz eyalet yatırımcılarına yüzde 0 sermaye kazanç vergisi sunuyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’nin Florida, kripto merkezi olma yolunda emin adımlarla yürüyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!