Coinbase’den Tartışma Yaratacak Öneri: USDT’den USDC’e Geçin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’den tartışma yaratacak bir açıklama geldi. Borsa, kullanıcılarına Tether’in ihraççısı olduğu USDT’den Circle’ın ihraç ettiği USD Coin’e (USDC) geçmeleri yönünde öneride bulundu. 

Coinbase 9 Aralık tarihinde resmi web sitesinde yayınladığı bir blog gönderisinde, geçtiğimiz haftalarda kripto para piyasalarında yaşanan gelişmelerin bazı stablecoinleri bir nevi stres testine tabi tuttuğunu öne sürdü. Borsa bu stres testi sırasında USDC’nin istikrarlı yapısını bozmadığını gözlemlediklerini bu nedenle USDC’nin güvenilir ve itibarlı bir stablecoin olduğunu düşündüklerini ifade etti.

USDC’nin rezervlerine güvendiklerini belirten borsa bu kapsamda USDT’den USDC’ye geçmek isteyen müşterilerinden işlem ücreti almayacağını açıkladı.

Stablecoin’in ihraççısı Circle ile yakın ilişkileri bulunan borsa, 2018 yılında daha açık bir küresel finans sistemi yaratma vizyonuyla piyasa sürülmesinde rol oynadığı USDC’nin %100 nakit veya ABD kısa vadeli hazine senetleriyle desteklenmesi bakımında benzersiz bir statüde olduğunu öne sürdü. Muhteviyatı itibariyle USDC’nin her zaman ABD Doları ile 1:1 oranında itfa edilebileceğini iddia eden Coinbase, USDC’nin şeffaflık ve güven sağlamak adına ABD’nin en büyük denetim firması Grant Thornton LLP tarafından denetlendiğinin altını çizdi. Ayrıca dünya genelinde uygun müşterilerin USDC varlıkları üzerinden yıllık %1,5 getiri kazanabildiği bilgisine de blog yazısında yer verildi.

Öte taraftan eylül ayı içerisinde Binance geçtiğimiz eylül ayı içerisinde USDC başta olmak üzere Pax Dollar (USDP) ve True USD (TUSD) stablecoinlerinin BUSD’ye dönüştüreceğini açıklamıştı.Görünen o ki Binance, Tether ve Coinbase arasındaki stablecoin savaşı bir müddet daha sürmeye devam edecek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase’den Tartışma Yaratacak Öneri: USDT’den USDC’e Geçin
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!