Bitcoin fiyatı 19.000 doları hedefliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) 9 Kasım’daki likidite artışıyla 17.000 doların üzerinde kalırken, yatırımcılar fiyat yükselişinin sürmesini bekliyor.

BTC/USD paritesinin 1 saatlk mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Bitcoin ayın tepe noktasını hedefliyor

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, Bitstamp’te 17.300 doları gördükten sonra bir kez daha konsolidasyona başladı.

Paritede 8 Kasım’da Wall Street’in açılmasıyla birlikte likidite artışı görüldü. Bitcoin şimdi ise 5 Aralık’ta ulaştığı ayın en yüksek fiyat seviyesini geçmeyi hedefliyor.

Halihazırda yükseliş bekleyenler için fiyat hareketi sürpriz olmadı. Değer artışının sürmesi için yeterli alan mevcut gibi gözüküyor.

Popüler yatırımcı Credible Crypto, “BTC’nin 18-19 bin dolara yolculuğu sürecek” yorumunu yaptı.

Credible Crypto neden böyle bir hareket beklediğini önceki bir gönderisiyle açıklamış, beklentiyi geçersiz kılacak olanın ise 16.000 dolar desteğinin kaybedilmesi olduğunu söylemişti.

“Dip seviyeler temizlendi ve sanki planlanmış gibi Binance fedaileri 16.000 dolar ortalarını savunmaya geldi” diyen yatırımcı, şöyle devam etti:

“Belki 16.400-16.500 dolara doğru bir kez daha düşeriz. Devamında geri dönüş yaşanmasını ve 18-19 bin doların hedef alınmasını bekliyorum.

BTC/USD paritesinin açıklamalı grafiği. Kaynak: Credible Crypto/ Twitter

Bir diğer yatırımcı Cheds ise dalgalanmanın sürmesini bekliyor. BTC/USD paritesi, 4 saatlik grafikte üst Bollinger bandına ulaştı. Bu durum, dalgalanmada yeni bir patlamaya işaret ediyor.

BTC/USD paritesinin Bollinger bantları göstergesiyle 4 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Yatırım şirketi Eight’in CEO’su Michaël van de Poppe, “Bitcoin 17.000 doların üzerinde kaldığı sürece yükselişin sürmesini bekliyorum” diye ekledi.

Likide edilen pozisyonlar fiyat hareketini körükledi

BTC’nin dün geceki fiyat hareketi analiz edildiğinde, likide edilen kısa pozisyon sayısında fırlama olduğu görülüyor.

Çoğunlukla aşağı yönde fiyat hareketi bekleyen yatırımcılar hazırlıksız yakalandı. Coinglass verilerine göre, 8 Aralık’ta yalnızca bir saatte likide edilen kısa BTC pozisyonlarının değeri 7 milyon doları buldu.

Analiz kaynağı On-Chain College, “Likide edilen kısa pozisyonlar, güncel fiyat hareketini tetikledi” diye doğruladı.

BTC likidasyon grafiği. Kaynak: Coinglass

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatı 19.000 doları hedefliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!