Telegram blockchain tabanlı numaralar ile tam gizlilik sunacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mesajlaşma uygulaması Telegram, kullanıcıların cep telefonu numaraları yerine blockchain tabanlı anonim numaralar kullanarak hesap oluşturmalarına olanak sağlayacak yeni bir güncelleme getirdi.

Telegram, insanların gizli telefon numaralarını uygulamaya eklenmeyen kullanıcılardan halihazırda saklıyor. Kullanıcılar şimdi ise numaralarını herkesden saklayabilecek, ki bu gizliliğe odaklananların hoşuna gidecektir.

Mesajlaşma platformu kripto meraklıları arasında popüler bir uygulama. Yeni özellik ise 9.2 güncellemesiyle birlikte getirildi. Bu güncellemeyle yeni sohbetlerdeki mesajları otomatik silen zamanlayıcılar kullanılabilecek.

Ultimate Privacy: No-SIM Signup, Auto-Delete All Chats, Temporary QR Codes, Topics 2.0 and More https://t.co/NtpPjNnf9q

— Telegram Messenger (@telegram) December 7, 2022

Özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların, Telegram’ın yaratıcısı Pavel Durov tarafından kurulan merkeziyetsiz açık artırma platformu Fragment’tan “blockchain tabanlı anonim numara” satın almaları gerekiyor.

Fragment, yalnızca Telegram ile uyumlu kullanıcı adları ve anonim numaralar satıyor. Alışverişler ise Telegram’ın token’ı The Open Network (TON) ile yapılıyor.

Diğer yandan Fragment, ABD’li kullanıcılara şu anda hizmet veremiyor.

Blockchain tabanlı anonim numaralar. Kaynak: Fragment

Numarayı satın alan kullanıcılar, Telegram’a kaydolduktan sonra bu özel numaraları kullanarak doğrulama kodu alabiliyor.

Fragment’tan rastgele numaralar 9 TON karşılığında (16 dolar) veya açık artırma yoluyla satın alınabiliyor. Bazı özel numaralar büyük talep görüyor gibi gözüküyor. Örneğin “+888 8 888” şu anda 33.075 TON (60.527 dolar) teklif edilen ve en çok rağbet gören numara konumunda.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Telegram blockchain tabanlı numaralar ile tam gizlilik sunacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!