Kripto sektörü en oturmuş iki ülke ABD ve Vietnam

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’lilerin yalnızca yüzde 13,7’si Bitcoin (BTC) ve kripto kullanıyor. Borsaların işlem hacminde en büyük paya ise yine ABD’liler sahip.

Huobi’nin verilerine göre ABD, 2022’nin en “oturmuş” kripto para piyasası oldu.

Lider ABD ve Vietnam

Bitcoin ve altcoin fiyatları bu yıl çakılsa da, alana gösterilen ilgi tüm dünyada hala yüksek. Sektöre gösterilen ilgide başı çekenler ise sürpriz oldu.

Huobi Research, yıllık araştırma raporunda ABD’nin küresel merkezi borsa (CEX) hacminin yüzde 9,2’sinden sorumlu olduğunu ortaya koydu. DeFi söz konusu olduğunda ise oran çok daha yüksek: ABD’lilerin DeFi hacmindeki payı yüzde 31,8 ölçülüyor.

Diğer yandan, kripto kullananların genel nüfusa oranı ise yüzde 13,7. En yüksek orana sahip ülke ise yüzde 20,3 ile Vietnam.

Kripto piyasası gelişim grafiği. Kaynak: Huobi

ABD, kripto piyasasının oturmuşluğu konusunda ise diğer tüm rakiplerine fark arttı. ABD’nin puanı 91,9 iken, ikinci sıradaki Vietnam ise 35 puan aldı.

Yine de Huobi, Vietnam’ı kripto para yaygınlık oranı en yüksek ülke olarak tanımlıyor. Güney Kore ve Japonya’nın kripto piyasalarının da son derece aktif olduğu belirtiliyor.

Ülkelere göre kripto oturmuşluk puanı. Kaynak: Huobi

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto sektörü en oturmuş iki ülke ABD ve Vietnam
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!