Ünlü Analiste Göre Bitcoin’in Dipte Olduğunu Gösteren 7 Sinyal: İşte Gerçek BTC Fiyatı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para analizleriyle tanınan on-chain veri analisti Charles Edwards, 7 farklı verinin Bitcoin (BTC) için dip fiyata işaret ettiğini ortaya koydu.

On-chain verilerini analiz eden Charles Edwards, Bitcoin fiyatının dip seviyede olabileceğini öne sürdü. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla dikkatleri çeken analist, madencilerin Bitcoin satış seviyesinden artan benimsenmeye kadar 7 farklı veriyi bir araya getirdi. Bu verilerin öneminin altını çizen Edwards, Bitcoin’in 13 yıllık geçmişine dayanarak içinde bulunduğumuz fiyat seviyesini olağanüstü bir fırsat olarak yorumladı.

Öncelikle, 0,1 Bitcoin’den fazla varlık tutan cüzdanların sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğuna değinen analist, FTX iflasına rağmen yatırımcıların kripto paralara tutunduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Bitcoin fiyatının tarihsel olarak boğalar için güvenilir bir umut sinyali olan Küresel Bitcoin Elektrik Maliyeti göstergesinin altında olduğunu ifade etti.

Küresel Bitcoin Elektrik Maliyetinin altında sadece 4 dönem fiyat olmuştur. Bitcoin için tarihi bir taban olan bir fiyat noktası. Geriye dönüp bakıldığında hepsi inanılmaz alımlar gibi görünüyordu. Elektrik maliyetinin altında mı satın almak istediniz? Şimdiye kadar bu seviyede en fazla bir ay geçirdik ve ardından yükseliş geldi.

Bitcoin’in adil fiyatı 41 bin dolar

Analiste göre Bitcoin ağının enerji değerine odaklanan veriler incelendiğinde, “adil Bitcoin fiyatının” 41.000 dolar olması gerekiyor. Bu veriler doğrultusunda bakıldığında, Bitcoin fiyatındaki mevcut indirim, fiyatın 13 Mart 2020’de 4 bin dolara gerilemesi ve 14 Ocak 2015’te 160 dolara çakılmasından bu yana görülen en büyük indirim olarak görülüyor. Edwards, adil fiyat değerinin %55 altında işlem gören Bitcoin’in 17.000 dolarlık fiyatını nadir görülen bir fırsat olarak değerlendirdi.

Bu veriler en son görüldüğünde Bitcoin 290 dolardı

Analist, bir diğer veri olarak Bitcoin madenci kapitülasyonun sona ermiş olabileceğini açıkladı. Hash Ribbon dinamik göstergesine işaret eden Edwards, en tehlikeli düşüş baskısı tetikleyicisi olan madenci kapitülasyonun da sona erdiğini düşünüyor.

Bitcoin madencisi satış stresi tüm zamanların en yüksek 3. seviyesinde. Bunun gerçekleştiği diğer zamanlarda, fiyat 290 dolar ve 2 dolardı. O zaman Bitcoin almayı çok isterdim.

FTX olayı yaşanmasaydı muhtemelen bu fiyatlara hiç düşmeyecektik

Edwards, on-chain işlem akışına dayalı olarak bir ağın “değerini” gösteren en eski kripto para ekonomisi ölçütlerinden biri olan Dinamik Aralık NVT‘nin de yeşil bölgede olduğunu söyledi.

Bitcoin “PE Oranı”, bir kez daha yeşil bölgede. Bu bize ağın zincir üzerinde akan işlem değerine göre ucuz fiyatlandırıldığını söyler. Tahminime göre, FTX dolandırıcılığı olmasaydı muhtemelen burada olmayacaktık.

Stablecoinlerin on-chain durumunu yorumlayan Edwards bu verilerin de uzun süre sonra olumlu göründüğünü belirtti. “SLRV Şeritleri” olarak adlandırılan bu veri de 16.600 bin dolar seviyesinden bu yana yükseliş sinyali veriyor. Bu veriyi “Dormancy Flow” ile destekleyen Edwards, tüm bu ölçütlere göre net bir boğa sinyali veren kripto para piyasasında satış yapacak olan herkesin muhtemelen çoktan sattığını söyledi.

Edwards, Glassnode tarafından sağlanan Bitcoin tutan kullanıcı sayısını da önemli bir veri olarak masaya getirdi. Analist, uzun vadeli yatırımcıların tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğuna değindi ve bunun tarihsel önemini belirtti:

Uzun vadeli hodling’de tüm zamanların en yüksek seviyesine sahibiz. Bitcoin’i en az 1 yıl tutanlar artık ağın her zamankinden daha fazlasını, %66’sını temsil ediyor.

Bu sektörü terk etmek isteyen yatırımcı stablecoin almaz

Stablecoinler üzerindeki çalışmalarını detaylandıran Edwards, USDC ve USDT’yi örnek olarak gösterdi. Stablecoin piyasasının hiçbir ayı sezonunda olmadığı kadar iyi korunduğunu dile getirdi:

İnsanlar bu sektörden ayrılıyorlarsa birikimlerini stabilcoinlere çekmiyorlar. Bu konuşlandırılmayı bekleyen bir cephane. Büyük ihtimalle bir sonraki büyük rallide patlayacak.

Son olarak halving döngüsüne ve MVRV Z-score verisine değinen popüler analist,Bitcoin’in adeta “ucuzluk var” diye bağırdığını iddia etti. Analist son olarak duyarlılığın dipte olduğunu ve insanların kafalarını Bitcoin dışında başka yerlere çevirdiğini gösteren bu verilerin, tarihsel olarak en iyi uzun vadeli alım noktalarından birini işaret ettiğini dile getirdi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ünlü Analiste Göre Bitcoin’in Dipte Olduğunu Gösteren 7 Sinyal: İşte Gerçek BTC Fiyatı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!