Sanat ve Futbol’un Birleştiği NFT Sergisi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katar’daki Misheireb Galleria Doha, bir sanat sergisine ev sahipliği yapıyor. Katar’daki 2022 FIFA Dünya Kupası’nı kutlamak amacıyla Kral Abdülaziz Dünya Kültürü Merkezi’nde (Ithra) Strike to Stroke NFT sanat sergisini oluşturmak için 32 sanatçıyı bir araya getirdi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Strike to Stroke: NFT’ler Sanat ve Yapay Zeka

2022 FIFA Dünya Kupası’nın yarışan ülkelerinden tanınan sanatçılar tarafından yaratılan 64 NFT sanat eseri şu anda Msheireb Galleria Doha’da bulunmakta ve 23 Aralık’a kadar orada kalacaktır. Ancak bu sanat eserleri, her Dünya Kupası maçının sonucuna bağlı olarak benzersiz bir şekilde birleştirilecektir.

Sergide, 64 futbol karşılaşmasının her birinde karşı karşıya gelen rakip ülkeleri temsil eden parçaları birleştirmek için kullanılacak olan yapay zekanın (AI) özel katılımı yer almaktadır. Sonuç, her maçın sonucundan etkilenecek, yerini NFT’lere bırakacak olan insan yapımı ve bilgisayar yapımı çizimlerin bir kombinasyonu olacaktır.

Sergide yer alanlar arasında bazıları hiç NFT yaratmamış, bazıları ise NFT yelpazesinin dışında hiç çalışmamıştır. Ancak 32 sanatçının her biri, kendi ülkelerini temsil eden bir eser yaratmıştır. Bunu da kendi ülkelerinin takımlarının süslediği formaların renklerini kullanarak yapmışlardır.

Her maçtan sonra yapay zeka, maç istatistiklerini alarak ve bunları algoritmaya girerek sanatçıların parçalarını birleştirecek. Sonuç, ilgili iki takımı ve maçın kendisini temsil eden benzersiz bir NFT resmidir. İnsan yapımı ve bilgisayar tarafından oluşturulan NFT sanat eserlerinden bazıları, yaklaşan maçların sonuçlarına kadar açıklanacaktır.

NFT’ler 2022 FIFA Dünya Kupası’na Renk Getirdi

Son haftalarda Dünya Kupası temalı NFT ödüllerinde bir eksiklik yaşanmadı. Sanat eserlerinden koleksiyon öğelerine, NFT’ler bu yılki etkinlikte çok popüler. Crypto.com, NFT’leri yılın spor etkinliğine getirmek için liderliği ele geçirdi. Bununla birlikte birçok ana akım markayla ortaklık kurdu.

Kasım ayında Crypto.com, “Masters of Movement” NFT koleksiyonunu başlatmak için VISA ile ortaklık kurdu. İki şirket, Crypto.com’un NFT platformundaki koleksiyonu, tüm gelirin Street Child United hayır kurumuna bağışlanacağı bir açık artırmada yayınladı. Koleksiyon, FIFA Dünya Kupası’nın önceki sürümlerinde atılan çok iyi hatırlanan gollere yol açan hareketleri kutluyor.

Yakın zamanda Crypto.com, FIFA Dünya Kupası’ndan ilham alan başka bir NFT airdropu yayınlamak için Coca-Cola ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu. “Piece of Magic” koleksiyonu, dijital sanatçı GMUNK’un yardımıyla oluşturulmuştur. Bununla birlikte FIFA Dünya Kupası’nın hareketlerini ve önemli anlarını temsil eden ısı haritalarına erişilmektedir. Yukarıda belirtilen ısı haritalarına dayalı olarak 10.000 NFT oluşturulmuştur.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sanat ve Futbol’un Birleştiği NFT Sergisi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!