Kripto altyapı şirketi Blockstream, yeni bir finansman arıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayı piyasasında meydana gelen düşüşler git gide derinleşmeye devam ederken yatırım toplamak pek de mantıklı bir hareket olmayabilir. Ancak, Blockstream şirketi şu anda tam olarak bunu yapmaya hazırlanıyor. 

7 Kasım tarihli bir Bloomberg raporuna göre, kripto altyapı şirketi Blockstream yeni bir finansman arıyor. Şirket, önceki finansman turlarına göre gerçekleştireceği son turu daha düşük bir değerleme ile tamamlamayı planlıyor. 

Blockstream, Ağustos 2021’de gerçekleştirdiği son B Serisi finansman turunda 120 milyon dolar toplayarak değerini 3,2 milyar dolara çıkarmıştı. Raporlara göre, bugün şirketin değeri yüzde 70’lik düşüşle 1 milyar doların altına inmiş durumda.  

CrunchBase’e göre, 2014 yılında kurulan Blockstream şirketi katıldığı dört finansman turunda toplamda 299 milyon dolar topladı.  

Blockstream CEO’su Adam Back, son finansman turuna ilişkin detayları henüz açıklamasa da söz konusu sermayenin şirketin madencilik kapasitesini genişletmek için kullanılacağını belirtti ve ekledi:

“Hızlıca tüm stoklarımızı sattık ve yenilerinin inşa süreci sürüyor. Madencilik yapan tüm müşeteriler bizden büyük çaplı bir hosting bekliyor.”

Blockstream, ayrıca Jack Dorsey’in Block, eski adıyla Square şirketi ile birlikte çalışıyor. İki şirket, güneş enerjisinden yararlanan bir Bitcoin madencilik tesisi geliştirmek için çalışıyor. Cointelegraph tarafından da belirtildiği üzere geçtiğimiz nisan ayında madencilik tesisinin, Tesla şirketinin güneş teknolojisini ve Lityum iyon 12 MWh Megapack’ini kullanarak 3,8 megawatt (MW) elektrik kapasitesine sahip olması bekleniyor. 

Back, BTC fiyatı ve madencilik kârlılığın azaldığını kabul ederken, şirketin madencilik hizmetlerini kullanan madencilerin sayısının son dönemlerde arttığını ve madencilik hizmetlerinin hızla büyüdüğünü ekledi. Back, madenciliğin Blockstream için yüksek kâr marjına sahip bir faaliyet olduğunu belirtti

Bitcoin madencileri şu anda yüksek hash oranlarından, enerji ücretlerinden ve düşük BTC fiyatından epey etkilenmiş durumda. Haashrate Index’e göre, bu durum kârlılığın veya hash fiyatının günlük TH/s başına yaklaşık 0,064 dolarlık rekor seviyeye düşmesine neden oldu. 

Blockstream, 5 Aralık tarihinde aylık dergisinde Blockstream Mining Note (BMN) token’ının üç yıllık süresinin neredeyse yarısında kümülatif olarak yaklaşık 5,37 BTC getiri elde ettiğini açıkladı. 

BMN, nitelikli yatırımcılara Blockstream’in ABD’nin kurumsal düzeydeki madenciliğinde Bitcoin hash oranına erişim sağlayan AB ile uyumlu bir güvenlik token’ıdır. 

Blockstream, ayrıca Bitcoin’leri 2090 yılına ve daha fazlasına kadar sakladığını iddia eden ve sınırlı sayıda üretilen yeni bir donanım cüzdanı üzerinde çalıştığını açıkladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto altyapı şirketi Blockstream, yeni bir finansman arıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!