Kevin O’Leary, SBF’yi savundu ve FTX’in denetlenmesi gerektiğini söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş adamı Kevin O’Leary, 6 Aralık’ta Yahoo Finance ile yaptığı bir röportajda, FTX’in çöküşünün ardından sükunet çağrısında bulundu. O’Leary, borsanın eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF)’nin dolandırıcılık yaptığına dair kanıtlar ortaya çıkmadığı sürece masum olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

O’Leary, yatırımcıların fonlarını geri alabilmeleri için borsadaki paranın nereye gittiğini ortaya çıkarmak amacıyla FTX’in denetlenmesini istedi.

The narrative on the @FTX_Official situation is quickly changing from “throw everyone in jail” to “where is my money?” Time for a forensic audit and some facts! pic.twitter.com/MdHy4Dqt5F

— Kevin O’Leary aka Mr. Wonderful (@kevinolearytv) December 6, 2022

SBF, 30 Kasım ve 1 Aralık’ta kripto topluluğunda tepkilere yol açan dolandırıcılıktan suçlu olmadığını iddia ettiği birkaç röportaj yapmıştı. Yaptığı röportajda suçluluğu kanıtlanana kadar masum olduğunu söyleyerek SBF’yi savunan O’Leary, şu ifadeleri kullandı:

“Ben, ‘Suçun ispatlanana kadar masumsun’ savını savunan insanlardanım. Ben buna inanıyorum ve gerçekleri istiyorum. Bu yüzden, biri bana bir şey yapmadığını söylerse, bir şey yapsa veya yapmasa, bunun bir yalan olduğunu anlayana kadar ona inanırım.”

Blokzinciri teknolojisi sayesinde borsadaki tüm işlemlerin yüzde 100 denetlenebilir olduğunu belirten O’Leary, bu denetim yapıldığı zaman FTX ile ilgili gerçeğin ortaya çıkacağını belirtti ve ardından herhangi biri yasayı çiğnemesi durumunda yargılanacağını ifade etti. İş adamı ayrıca denetim yapılması durumunda yatırımcıların paralarının en azından bir kısmını geri alabileceklerini savundu.

O’Leary, “Söz konusu parayı geri alacağız, olacak olan bu. Bu durumdan etkilenen tek kişi ben değilim. Hepimiz biz çözüme kavuşmak istiyoruz ve bir kurtarma yoluna ihtiyacımız var, ama elimizde yok,” ifadelerini kullandı.

FTX, iflas etmeden önce hacme göre dünyanın en büyük ikinci kripto para borsasıydı. Ancak bir dizi olay, borsanın 2 Kasım’dan 11 Kasım’a kadar para çekme işlemlerini gerçekleştirememesine yol açtı. Borsa daha sonra iflas başvurusunda bulundu ve milyarlarca dolarlık yatırımcı sermayesi de şu anda bu iflas işlemlerine bağlandı. İflas başvuruları, şirketin Kevin O’Leary’nin de aralarında bulunduğu 1 milyondan fazla alacaklısı olabileceğini gösteriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kevin O’Leary, SBF’yi savundu ve FTX’in denetlenmesi gerektiğini söyledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!