Bitcoin fiyatının dip yaptığını gösteren faktörler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı 17.000 dolarda kayda değer bir güç gösteriyor. Glassnode verilerine göre satış hızını ve zincir üstü yatırımcı davranışlarını izleyen bazı göstergeler, keskin satış dalgalarını tetikleyen faktör sayısının azaldığını ortaya koyuyor.

FTX’in iflası, 4,4 milyar dolar gerçekleşen Bitcoin zararına yol açan tarihi bir satış baskısını tetikledi. Gerçekleşen zararı günlük ağırlıklı ortalama göstergesiyle analiz eden Glassnode analistleri, zincir üstü zararın hafiflemeye başladığını gösteriyor.

Glassnode’a göre, Bitcoin’in gerçekleşen zarara kıyasla kâr oranı tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. Son boğa piyasasının sonlarında gerçekleşen zarar, gerçekleşen kârdan 14 kat daha fazlaydı. Tarihsel olarak bu durum, piyasanın pozitif yönde değiştiği anlara denk geliyor.

Bitcoin’in gerçekleşen kâr ve zararı. Kaynak: Glassnode

Zincir üstü veriler gerçekleşen zararın gerilediğini, Bitcoin fiyatının dengeli fiyatın üzerinde olduğunu ve gerçekleşen piyasa değerinin düştüğünü gösteriyor. Dolayısıyla yüksek kaldıraçlı oluşumlardaki fazladan likidite de ortadan kaldırılıyor.

BTC’nin dengeli ve delta fiyatı. Kaynak: Glassnode

Gerçekleşen piyasa değeri, BTC başlatıldığından beri alana aktarılan ve alandan çekilen sermayenin net toplamıdır.

BTC’nin mevcut gerçekleşen değeri, Mayıs 2021’deki tepe noktadan yüzde 2,6 daha yüksek. Yani Bitcoin rekor düzeyden çekilme yaşıyor ve kötü borç ve fazla kaldıraç kullanan oluşumlar kaynaklı fazla likiditenin tümü piyasadan çekildi.

Tarihsel gerçekleşen piyasa değeri trendleri. Kaynak: Glassnode

Geçmişte ekosistemin kötü borçtan temizlenmesi, gelecek boğa piyasaları için zemin hazırlamıştı.

Bitcoin’in gerçekleşen piyasa değeri. Kaynak: Glassnode

Analistler, şöyle açıkladı:

“2010-11’de gerçekleşen piyasa değeri, tepe noktanın yüzde 24’üne denk net sermaye çıkışı gördü. 2014-15’teki gerçekleşen piyasa değeri tarihin en düşüğü olsa da, yüzde 14 gibi önemsiz bir sermaye çıkışı yaşandı. 2017-18’de ise gerçekleşen değerde yüzde 16,5 düşüş kaydedildi, ki bu yüzde 17’lik mevcut döngüye en yakın değeri temsil ediyor. Kıyaslamak gerekirse, mevcut döngüde en büyük üçüncü sermaye çıkışı kaydedildi ve şimdiye kadarki en oturmuş örnek olan 2018 döngüsü geride bırakıldı.”
Dip gelmiş olabilir

Dengeli fiyat ve delta fiyatı, önceki ayı döngülerini analiz etmek için kullanılır. Önceki döngülerde Bitcoin fiyatı, yüzde 3 dengeli fiyat ve delta fiyatı arasında işlem görüyordu.

Mevcut dengeli fiyat 12.000-15.500 dolar, delta fiyat ise 18.700-22.900 arasında yoğunlaşıyor. Bitcoin, tıpkı önceki ayı piyasaları gibi dengeli fiyatın üzerinde ve 15.500 dolarda destek bulmuş durumda.

Zincir üstü analiz, piyasa katılımcılarının aşırı düşüş beklentisinden yavaş yavaş çıktığını ve gerçekleşen zarar ve zorunlu satışlarda pik noktanın geçtiğini gösteriyor. Yani Bitcoin, sürdürülebilir bir toparlanma gösterebileceği dip seviyeyi bulmuş olabilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatının dip yaptığını gösteren faktörler
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!