Uniswap Platformu NFT Ticaretini Başlattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün erken saatlerde Uniswap, kullanıcıların artık kendi yerel protokolünde NFT ticareti yapabileceklerini duyurdu. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Açık Kaynaklı Yazılımla Desteklenen Pazar Yeri

Merkezi olmayan borsaya göre yeni işlev, kullanıcıların OpenSea, NFT20, LookRare, X2Y2, Sudoswap, NFTX, Larva Labs ve Foundation dahil olmak üzere çeşitli NFT pazar yerlerinde satışa sunulan dijital koleksiyonları görüntülemesine olanak tanıyan bir pazar yeri toplayıcısına sahip olacak.

Kullanıcılar daha sonra fiyatları genel olarak karşılaştırabilirler. Ayrıca kendi NFT’lerini tek tek veya toplu olarak alıp satmayacağına karar verebilirler. Toplayıcı, Uniswap’in yeni açık kaynaklı Evrensel Yönlendirici ve Permit2 akıllı sözleşmeleri tarafından desteklenmektedir. Ayrıca şirket, kullanıcıların tek bir takasta birden fazla tokeni ve NFT’yi takas etmesine izin vererek gas ücretlerinde %15’e varan tasarruf sağlayacağını iddia ediyor. Uniswap ekibi şunları söyledi:

“NFT’ler ve ERC-20 tokenleri, kripto içinde büyük ölçüde iki ayrı ekosistem olarak var oldu, ancak her ikisi de dijital ekonomiyi büyütmek için gerekli. Uniswap’te NFT’leri başlatmak, ikisi arasında daha fazla birlikte çalışabilir deneyimler oluşturmak için attığımız ilk adım.”

Genie Kullanıcıları için Beş Milyon Dolarlık USDC Airdrop

Uniswap, Haziran ayında satın aldığı Genie NFT toplayıcısının uzun süreli kullanıcılarına beş milyon dolar değerinde USDC dağıtacağını duyurdu. Şirkete göre Genie kullanıcıları, Uniswap’in 15 Nisan’da aldığı cüzdan anlık görüntüsüne göre iki katmana ayrılacaktır.

İlk katman, anlık görüntüden önce platformda birden fazla işlemi tamamlamış olan kullanıcılardan oluşacaktır. İkinci katman, anlık görüntünün çekildiği sırada Genie:Genesis NFT’ye sahip olan kullanıcıları içerecektir. Airdropta ilk grup 300$, ikinci grup ise 1000$ alacak.

Ek olarak merkezi olmayan borsa, yeni NFT pazarının ilk 22.000 kullanıcısı için gas indirimleri sunmaktadır. İndirim 0,01 ETH ile sınırlandırılacaktır ve promosyon 14 Aralık’ta sona erecektir. Kullanıcılar indirimlerini Ocak 2023’ten itibaren ve sonrasındaki 12 ay boyunca Uniswap uygulaması aracılığıyla talep edebilirler.

NFT Ticaretinde Uniswap Bankacılığı

NFT’leri çevreleyen çok sayıda eleştiriye ve daha geniş kripto pazarındaki mevcut düşüşe rağmen Uniswap, toplayıcısının uzun vadeli potansiyele sahip olduğuna inanmaktadır. Uniswap, şirkete 1,66 milyar dolar değer biçerek B Serisi fonlamada 165 milyon dolar topladığını duyurdu. Merkezi olmayan borsanın ömür boyu ticaret hacmi Mayıs 2022’de bir trilyon doları aştı. Şirket daha önce gerçek bir çift sınırlı sayıda çorap için kullanılabilecek deneysel bir kripto para olan Unisocks’un piyasaya sürülmesiyle NFT alanında uğraşıyordu.

Bu yılın başlarında Genie’nin satın alınmasıyla Uniswap, NFT alanında diğer ağların yaptıklarını geride bırakabileceğine inanmaktadır. Uniswap’in NFT ürün başkanı Gray, insanların NFT’leri ve tokenları nasıl “benzer” bir şekilde gördüklerinden bahsetti. Gray ayrıca Uniswap’in daha fazla pazar yeri entegre ederek ve gas ücretlerini %10’dan fazla azaltarak NFT’leri toplayıcı içinde daha uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getirme planından da bahsetti.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uniswap Platformu NFT Ticaretini Başlattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!