Trader Joe, Ethereum (ETH) ekosistemine ilk adımını attı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz Finans (DeFi) protokolü Trader Joe, yeni pazarlara erişme ve kullanıcı etkinliğini artırma planlarının bir parçası olarak Avalanche’dan Ethereum ekosistemine olan ilk genişlemesini duyurdu. 

Merkeziyetsiz alım satım platformu, Katman 2 ölçeklendirme çözümü Arbitrum One’a çoklu zincir genişlemesini 1 Aralık tarihinde duyurdu. Bu haber ise Trader Joe’nun düşen TVL ve kullanıcı etkinliği arasında ek pazarlara açılma ve yeni ortaklıklar imzalama niyetini açıklamasından yaklaşık bir ay sonra geldi. 

We’re extremely excited to announce that @traderjoe_xyz has expanded into the Ethereum ecosystem with Arbitrum One as its destination! ‍ https://t.co/pjnoirxkVi

— Arbitrum (,) (@arbitrum) December 1, 2022

Arbitrum One’ın arkasındaki ve Offchain Labs ile yakından çalışan ekip, Ocak 2023’te resmi olarak Arbitrum One ana ağını başlatmadan önce önümüzdeki günlerde bir testnet başlatacaklarını duyurdu.  

“Arbitrum One’ın başlatılması küresel olarak genişleme faaliyetlerinde bir sonraki adımdır. Avalanche üzerine inşa edilmiş yenilikçi AMM’yi tanıtmayı ve ayrıca Arbitrum ve Avalanche’ın toplu DeFi ekosistemlerinden faydalanmak için yeni ortaklarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” 

Söz konusu genişleme faaliyetleri, Trader Joe’nun ekosistemini cüzdanlar, veri istemcileri ve diğer vektörler ile ortaklıklar ve entegrasyonlar yoluyla açıldığı sırada geldi. 

Trader Joe’nun kayda değer son gerçekleştirdiği son ortaklıklarda Trust Wallet ve Crypto.com da yer alıyordu. 

Trader Joe, protokolün orijinal AMM’si olan Joe V1 AMM’nin Liquidity Book AMM’ye ek olarak Arbitrum One’a geçiş yapacağını ve bunun tüm Arbinaut’lara sıfır kayma işlemi ve gizli likidite tedariği sağlayacağını belirtti. 

Bildirilere göre, Trader Joe’nun AMM’lerini Arbitrum One’da başlatmayı tercih etmesinin sebeplerinden biri de Offchain Labs’in ağ üzerinde bir DeFi protokolleri ekosistemi oluşturma çabalarından etkilenmesi oldu.  

Arbitrum One ekibinden, “Liquidity Book’u başlatmak, canlı ekosisteme büyük bir katkı sağlayacak” açıklamaları geldi. 

Trader Joe tarafından Arbitrum genişlemesine ilişkin paylaşım. Kaynak: Joe Content.

Trader Joe, Crypto Twitter’da “Küreselleşme zamanı geldi” sloganını duyurmasına rağmen, şirketin arkasındaki ekip, esas yuvası ve tüm büyüme faaliyetleri için en büyük önceliği Avalanche’ta devam edeceğini de ekledi. 

Trader Joe ayrıca, kredi platformu Banker Joe’ya ek olarak JOE Token’ının NFT pazaryeri JoePegs ve staking platformunun Arbitrum’da Liquidity Book AMM ve Joe V1 AMM’ye ilk aşamada katılmayacağını açıkladı. 

İlginizi çekebilir: Avalanche ağında Geçici Kayıp için kritik çözüm önerisi 

Öte yandan duyuru, JOE fiyatı üzerinde olumlu bir etki yarattı. CoinGecko verilerine göre JOE, duyurudan sonra sekiz saat içerisinde yüzde 13,35 değer kazandı ve 0,163 dolardan 0,185 dolar seviyelerine kadar yükseldi. JOE Token, çeviri yayın saati itibarıyla da 0,179 dolar seviyelerinden alıcı bulmaya devam ediyor. 

Son olarak DeFi toplayıcısı DefiLlama’dan alınan verilere göre, Trader Joe şu anda Avalanche’ta 94,13 milyon dolarlık TVL ile en üst sıradaki merkeziyetsiz borsa (DEX) olmaya devam ediyor. Bununla birlikte trader Joe DeFi protokolünde ise üçüncü sırada yer alıyor ve Ethereum yerel borç verme platformu AAVE ve Avalanche tabanlı liquid staking sağlayıcısı Benqi’yi takip ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Trader Joe, Ethereum (ETH) ekosistemine ilk adımını attı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!