“Sam Bankman-Fried hayal dünyasında yaşıyor”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, 1 Kasım tarihinde iflas eden FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın New York Times’dan Andrew Ross Sorkin ile 30 Kasım’da düzenlenen DealBook Zirvesi 2022’de gerçekleştirdiği röportajına yönelik bir dizi eleştiride bulundu. 

Bloomberg’e konuşan Novogratz, SBF’nin canlı röportajda asla dolandırıcılık yapmaya çalışmadığı açıklamalarının ardından Bankman-Fried’ın hayal dünyasında yaşadığını söyledi. 

Novogratz, SBF’nin avukatlarının konuşmasına izin vermesinin biraz şaşırtıcı olduğunu söyledi, Galaxy Digital CEO’su “İzlediğim iki röportajda da SBF’nin hayal dünyasında olduğuna dair kanıya vardım” ifadelerini kullandı. 

Novogratz, FTX’in eski CEO’su için hapis cezasının gerekli olduğu yönündeki düşüncelerini dile getirdi ve ekledi:  

“Gerçek şu ki, Sam ve arkadaşları bir sahtekarlığı sürdürdüler. SBF insanlardın parasını çaldı. Bu insanlar hapse girmeli.” 

Bununla birlikte Galaxy Digital da FTX’te meydana gelen çöküşten etkilenen şirketler arasında yer aldı. Şirket, yaklaşık 76,8 milyon dolarının FTX’te kilitli kaldığını belirtmişti.  

FTX borsasının eski CEO’su, son birkaç gün içinde medyada epey bir boy gösterdi.  

SBF, 1 Kasım tarihinde Good Morning America ile gerçekleştirdiği bir röportaj esnasında, FTX’in bir Ponzi dolandırıcılığıyla ilişkisinin olmadığını iddia etti. Bankman-Fried, FTX müşteri mevduatlarının Alameda’nın alacaklılarına ödeme yapmak için kullanıldığı bilgisini yalanladı. 

Kısa süre önde IBC Group’un kurucusu ve CEO’su Mario Nawfal, SBF ile bir Twitter Spaces röportajı gerçekleştirdi. Bankman-Fried, şirketlerinde neler olup bittiğine dair cehaletini bir kez daha dile getirdi. Gerçekte neler yaşandığına dair bir soru yöneltildiğinde ise SBF’nin cevapları çok belirsiz kaldı:

SBF, cevap olarak “Ben, biliyorsun, aslında, temelde ve ne yazık ki şu anda verilerin çoğuna erişimim olmadığını söyleyerek bunu ikaz etmeliyim” ifadelerini kullandı. 

Kraken’in kurucu ortağı Jesse Powell, ayrıca SBF’nin vadeli işlemlerin nasıl kullanıldığına dar bir fikrinin olmadığını söyledi. 

SBF is completely full of shit about how margin trading works. He’s saying that the whole exchange operated on a net account equity model and anybody could borrow anything (in any amount?) from client funds or from nowhere. That’s not how it should work.https://t.co/3k7PkbAHVM

— Jesse Powell (@jespow) December 1, 2022

İginizi çekebilir: Sam Bankman-Fried: “Bu zamana kadar FTX’in hiçbir kodu ile oynamadım” 

Öte yandan Bankman-Fried, bu hafta kripto topluluğu tarafında da ağır eleştirilere maruz kaldı. Topluluk, SBF’nin sorumluluk eksikliği ve tutarsız tepkileri karşısında soğuk kanlılığını koruyamadı.

Reflexivity Research’ün kurucu ortağı Will Clemente, 1 Aralık’ta NYT röportajını izlemenin acı verici olduğunu söyledi. Clemente, “Açıkçası SBF çok saçma konuşuyor. Kendini daha derin çukurlar kazmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Sam Bankman-Fried hayal dünyasında yaşıyor”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!