Mark Zuckerberg Metaverse Tutkusunu Sürdürüyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mark Zuckerberg, Meta’nın diğer “uygulama ailelerine” meta veri deposunda olduğu kadar odaklandıklarını söylemektedir. Ayrıca Meta’nın metaverse evrenine doğru ilerlemesini savunmaktadır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Meta’nın “Uygulama Ailesi”

Mark Zuckerberg’in metaverse’ün inşasına yaptığı milyarlarca doların Meta ile ilişkili diğer şirketleri engellediğine dair raporların ardından, Zuckerberg New York’ta düzenlenen 2022 DealBook Zirvesi’nde video konferans yoluyla konuyu ele aldı. Bununla birlikte metaverse’ün işletimine yapılan yatırımın yalnızca %20 olduğunu iddia etti.

Zuckerberg’in muazzam finansmanına rağmen, metaverse vizyonu başarısız oluyor gibi görünüyor. Sektördeki kişiler, metaverse teknolojisine yapılan yatırımın bir getiri görüp görmeyeceği konusunda endişeli. Yatırımcılar, son 12 aydaki %64’lük artışın da gösterdiği gibi, Meta’nın hisselerinden kaçıyorlar. Meta ayrıca son aylarda bir dizi işten çıkarma duyurdu.

Mark Zuckerberg, VR ve AR çabalarının yatırım portföyünün %20’sini temsil ettiğini belirterek korkuları yatıştırmaya çalışıyor. İnsanların, şirketinin hâlâ sosyal medyaya odaklandığını bilmesini istiyor. Son iki yılda Meta, VR ve AR çabalarından sorumlu Reality Labs bölümüne milyarlarca dolar harcadı. Ayrıca adını Facebook’tan Meta olarak değiştirerek metaverse’ye olan hevesini gösterdi.

Ancak yatırım portföylerinin %80 ve fazlasının Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger gibi “uygulama ailesi” olarak adlandırdığı ana faaliyet alanına gittiğini belirtti. Zuckerberg, bu endişeleri bir “algı” olarak nitelendirdi. Ayrıca “zamanımın ve şirketin çabalarının büyük çoğunluğu sosyal medya çalışmalarına gidiyor” diyerek bunu ortadan kaldırdı.

Ancak Kasım ayının başlarındaki geniş çaplı işten çıkarmalarla ilgili olarak Zuckerberg, “Bu hatayı yaptım” diye itiraf etti. Ekonomideki değişen gerilemeleri özlediğini ve metaverse’deki büyük yatırımlarının ardından artık zorlu küçülme kararının geldiğini belirtti.

Mark Zuckerberg, Metaverse’ü Kalıcı Hale Getirmek İstiyor

Metaverse’e milyarlarca dolar pompalanırken, proje yakın zamanda ortadan kalkacak gibi görünmüyor. Zuckerberg, şirketin mobil cihazlara dönme veya “içerik sorunları” ile başa çıkma yeteneğinden bahsederek şüpheleri gidermeye devam ediyor. Geçenlerde, “şüphecilik alıyorsanız, yeterince zorluyorsunuz” dedi.

Tek, evrensel ve sürükleyici bir sanal dünya olarak İnternet’in kurgusal, fütürist varsayımsal yinelemesi olarak başlayan metaverse, teknolojik dünyada bir sonraki büyük şey olma yolunda ilerliyor ve pek çoğu, özellikle de Z Kuşağı bakıyor.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mark Zuckerberg Metaverse Tutkusunu Sürdürüyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!