FTX’in Milyar Dolarlık Yükünü Alameda Research Yüklendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası FTX’in kaldıraçlı bir işlem yüzünden karşılaştığı 1 milyar dolarlık yükü, Alameda Research yüklendi.

2021 yılının başlarında, bir yatırımcı mobilecoin adlı bir tokenı kullanarak büyük bir kaldıraçlı işlem yaptı. Bu işlem, tokenın fiyatını kısa süre içerisinde 6 dolardan 70 dolara kadar çıkardı.

Yatırımcı, FTX’i halihazırda zor duruma sokan bu işlemin ardından bu tokenın aleyhinde bir işlem yaptı. Böylece borsadan dolar cinsinden para çekme hakkı kazandı.

Borsanın üstüne binen bu yükü, Alameda Research sırtlandı. Alameda Research o dönemde FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’a aitti.

Financial Times tarafından aktarılan bilgilere göre Alameda Research, sırf bu işlem yüzünden yüz milyonlarca dolar kaybetti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’in Milyar Dolarlık Yükünü Alameda Research Yüklendi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!