Fidelity Charitable, NFT’lere Taşınıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük bağışçılarından biri olan Fidelity Charitable, 29 Kasım Salı günü, her türden bağışçının şirketle çalışmasını kolaylaştırmak için blok zincirinde (NFT’ler) kayıtlı dijital varlıkları desteklemeye başlayacağını duyurdu. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Fidelity Charitable, İnovasyona Uyum Yoluyla Cömertliği Teşvik Ediyor

Fidelity Charitable bağışçı katılımı başkanı Amy Pirozzolo, şirketin bağışçılarla aynı sayfada olmak istediğini söyledi. Bağışçıların vermesini kolaylaştırmanın, NFT’lere olan ilginin arkasındaki motivasyon olduğunu söyledi:

“Bunu yapmamızın nedeni, dışarıda tamamen yeni bir bağışçı ve hayırsever neslin olduğuna gerçekten inanmamızdır. Bulundukları yerde, kullandıkları kanallarda ve kullandıkları formatlarda olmak ve cömertliklerini daha da teşvik etmek istiyoruz.”

Şirket, Salı günü sona erecek bir çekiliş düzenledi. Ayrıca katılımcılar NFT’lerle ödüllendirilecektir. Katılımcılar arasından 50 kişi, Fidelity Charitable tarafından önerilen hayır kurumlarına bağışlanan 1000$ ödül kazanacaktır.

Yeni Nesil Bağışçılar

Fidelity Charitable’ın başkanı Jacob Pruitt, kuruluşun girişimi yeni nesil yatırımcıları dahil etmenin yolu olarak görmektedir. Bununla birlikte Pruitt’e göre:

“Yeni nesil yatırımcılarla ilişki kurmanın benzersiz bir yolu olacağını düşünüyorum. Fidelity’nin yenilik yaptığını ve yeni bir alana yöneldiğini düşünmemin başka bir yolu da bu.”

Fidelity’ye göre, bağışçıların tavsiye ettiği fonlara yapılan bağışlar 2020’de 28 milyon dolardan 2021’de 331 milyon dolara etkileyici bir artış gösterdi. Bu fonlar, bağışçılara belirli bir süre içinde bağış yapmalarını gerektirmeden vergi kredisi talebinde bulunur.

Fidelity Charitable, bağışçıların tavsiye ettiği fonları işleten diğer kuruluşlar gibi bağışçılara vergi belgeleri için ihtiyaç duydukları makbuzları sunarken bağışlanan varlıkların fonlara dönüştürülmesini içeren karmaşık değiş tokuşları yönetme lisansına sahiptir. Ayrıca Donor-tavsiyeli fonların (DAF’ler) karmaşıklığı o kadar fazladır ki, pek çok sivil toplum kuruluşu (STK), bunu yapmak için üçüncü taraf danışmanlarla çalışmadan bunları işletemez.

Düşük Kripto Fiyatlarının Bağışlara Etkisini Gözlemlemek

Bağışa artan ilgi, Kasım 2021’de Bitcoin fiyatının 68.000 dolara yükseldiğini gören pazardaki patlamayla bağlantılı. O zamandan beri dijital varlıkların fiyatı, Terra USD’nin çöküşünün ardından yılın en düşük seviyelerine indi.

Dijital varlıklarda bağışları kolaylaştıran bir kuruluş olan Engiven’in kurucu ortağı ve CEO’su James Lawrence, düşük fiyatların bu yıl bağışçıların bağış modelini etkileyip etkilemeyeceğinin henüz net olmadığını söyledi. Hristiyan kuruluşlardan bağış yapanların çoğu hediyelerinin büyük bir kısmını her yılın son çeyreğinde verdikleri için trendi merakla izlediklerini belirtti. Ancak James, kripto para bağışçılarının diğer bağışçılardan farklı görülmediğini vurguladı. Pirozzolo, Fidelity Charitable NFT promosyonunun kesinlikle kripto para kabulü olarak görülmemesi gerektiğini söyledi:

“Bu gerçekten blok zinciri ve vermenin cömertliğini dijital sanatla kutlamanın eğlenceli bir yoluna sahip olmakla ilgili.”

Şirketin, NFT basmak için gas ücreti ödediğini ve bunları tasarlayan sanatçılara ödeme yaptığını sözlerine ekledi. NFT’ler Polygon ağında basılmaktadır. Bu nedenle hak talebinde bulunanların destekleyici bir cüzdan ile kaydolmaları gerekmektedir. Tüm NFT’ler, popüler NFT pazarı olan OpenSea’de barındırılacaktır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fidelity Charitable, NFT’lere Taşınıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!