EmpiresX’in önde gelen yatırımcısına 4 yıllık hapis şoku!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EmpireX’in önde gelen yatırımcısı 100 milyon dolarlık Ponzi dolandırıcılığı nedeniyle ABD Mahkemesi tarafından 4 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı.  

Sözde kripto alım satım platformu EmpireX’in önde gelen yatırımcılarından Joshua David Nicholas, dolandırıcılık planındaki rolü nedeniyle 51 ay hapis ve 3 yıl da denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.  

Nicholas’ın belirlenen cezası, 8 Eylül tarihinde menkul kıymetler dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmaktan suçlu olduğunu kabul etmesinin ardından geldi.  

Adalet Bakanlığı’na (DoJ) göre, Nicholas, iki yıllık süreçte kripto getirilerini üst düzeye çıkarmak için yapay ve insan zekası kullanan bir alım satım botu kullanarak platformun günlük garantili getiriler sağlayacağını iddia etti. 

Gerçekte ise bot, sahteydi. Nicholas ve suç ortakları Emerson Pires and Flavio Goncalves, ilk yatırımcılara sonraki yatırımcılardan gelen parayla ödeme yapan bir dolandırıcılık yöntemi olan Ponzi yönettiler. DoJ ise Blokzincir analisti olan Brezilyalı Pires ve Goncalves’in yabancı merkezli” bir kripto borsası aracılığıyla yatırımcıların fonlarını akladığını iddia ediyor. 

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) göre, neredeyse 1 milyon dolarlık yatırımcı fonu EmpiresX’in vadeli işlemler hesabına gönderildi. CFTC, Bu varlıkların büyük çoğunluğunun ise ya kaybolduğunu ya da zimmete geçirildiğini düşünüyor. 

Bununla birlikte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Nicholas, Pires ve Goncalves’e karşı dolandırıcılık suçlamaları yöneltildi. SEC, ayrıca bu dolandırıcıların, akladıkları paralar ile Lamborghini kiraladıklarını ve Tiffany & Co. ve daha birçok lüks markadan alışveriş yaptıklarını kaydetti. 

Öte yandan yatırımcılara, EmpiresX’in SEC’e bir koruma fonu olarak kayıtlı olduğu ve Nicholas’ın lisanslı bir tüccar olduğu söylendiği ortaya çıktı. 

Bunun üzerine SEC, EmpiresX’in hiçbir zaman komisyona kayıt olmadığını ve Nicholas’ın müşteri fonlarını kötüye kullandığı için Ulusal Vadeli İşlemler Birliği tarafından ticaretten men edildiği açıklamalarında bulundu. 

Söz konusu dolandırıcılık Eylül 2020’den 2022’nin başlarına kadar neredeyse iki yıldır devam ediyordu. Dolandırıcılığın ortaya çıkması ise muhtemelen, o tarihler arasında piyasada yaşanan düşüşlerle birlikte müşterilerin varlıklarını çekmek isterken başarısız olmalarıyla ortaya çıktı. 

Florida’da ikamet eden Pires ve Goncalves’in 2022’nin başlarında EmpiresX’in operasyonlarını durdurmaya başladıkları ve ABD’yi terk ettikleri iddia ediliyor. Söylentilere göre bu ikilinin şu anda Brezilya’da oldukları kabul ediliyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
EmpiresX’in önde gelen yatırımcısına 4 yıllık hapis şoku!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!