FTX’in LedgerX’indeki para iflas işlemlerine gidecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sam Bankman-Fried’ın parçalanmış kripto imparatorluğu tüm ekosistemin zor zamanlar geçirmesine neden oldu. FTX’in çöküşü ile başlayan süreçte, domino etkisiyle birlikte birçok şirket kepenk kapatmak zorunda kaldı. Şimdi gözler, SBF’nin imparatorluğundaki bir diğer oyuncu olan LedgerX’e çevrildi. Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı bilgiler de tam olarak LedgerX ile ilgili. 

LedgerX’in parası nereden geliyor?

Çıkan habere göre LedgerX, FTX’in iflas işlemlerinede kullanılmak üzere 175 milyon doları kenara ayırmaya hazırlanıyor. Peki bu para nereden geliyor? 

LedgerX, aracılar olmadan kripto türev işlemlemlerini temizlemek için yasal onay almak amacıyla kenara 250 milyon dolarlık bir fon ayırmıştı. İşte, iflas işlemleri için kısa süre sonra transfer edilecek olan 175 milyon doların adresi de burası. 

11 Kasım günü, 100’den fazla FTX kuruluşu iflas başvurusunda bulundu. Bu başvurular nedeniyle FTX US Derivatives olarak da bilinen şirket, ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu’na (CFTC) yaptığı başvurusunu geri çekti. Diğer yandan LedgerX ile ilgilenen CFTC sözcüsü, ajansın planlı transferden haberdar olduğunu açıkladı. Konuya ilişkin ne LedgerX ne de FTX cephesinden bir yorum gelmedi. 

Şimdilerde söz konusu transferin yapılması bekleniyor. FTX’in iflas işlemleri için yapılacak olan transfer, kayıpları telafi etmek için uğraş veren yatırımcılara sunulmak için yeni bir para havuzu sağlamış olacak. 

İflasyan bu yana, şirketin SBF’den sonra başa gelen yeni İcra Kurulu Başkanı John J. Ray III ve danışmanları, alacaklılara yapılacak geri ödemeler için hummalı çalışmalar yapıyor. Bunun için satılabilecek nakit, kripto para birimi ve varlıklar bulmak için şirketin defterlerini inceliyor. 

Perşembe günü ABD Senato komitesinde bir duruşma düzenlenecek. Bu duruşmada CFTC başkanı Rostin Behnam’ın FTX’in çöküşüne dair bir ifade vermesi planlanıyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’in LedgerX’indeki para iflas işlemlerine gidecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!