“Bu zamana kadar FTX’in hiçbir kodu ile oynamadım”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried, uzun ve samimi telefon görüşmesi için kripto para vlogger’ı Tiffany Fong’u seçti. SBF, YouTube platformunda iki ayrı parça olarak yayınlanan röportajda, FTX’in çöküşüyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. 

İlk röportaj 6 Kasım tarihinde gerçekleştirildi ve 29 Kasım’da ise YouTube’da yayınlandı. Bankman-Fried, röportaj vermek için neden Fong’u seçtiğini açıkladı ve “Böyle durumlarda içgüdülerime güvenmeye başladım” açıklamalarında bulundu. Fong’un YouTube kanalında 10 binden az abonesi bulunuyor. Bununla brilikte SBF, Fong ile gerçekleştireceği röportajın daha tarafsız geçebileceğini belirtti.

Bununla birlikte röportaj, SBF’nin “Doğru kararlar verirsen içinde bulunduğumuz duruma giremezsin” açıklamalarıyla başladı. Fong, SBF’ye ilk olarak FTX’in finansal kayıtlarını başkalarına bildirmeden değiştirebilecek komutları yürütmesine izin veren “backdoor” virüsü hakkında sorular sorarak başladı. 

Bankman-Fried, sorulan soruya şaşırdığını ifade etti ve “Bu benim yapabileceğim bir şey mi?” diye soru kalıbı ile cevap everdi. SBF, “Size verebileceğim tek cevap, bunun doğru olmadığı olur. Code’un nasıl yazılacağını bile bilmiyorum. Bu zamana kadar gerçekten FTX’in hiçbir koduna açıp bakmadım” ifadelerini kullandı. 

SBF, FTX’in FTT Token’ı hakkında konuşmaya başladı. Bankman-Fried, “FTT’nin gerçek bir değeri olduğunu düşünüyorum. Ancak birkaç soru olduğu belirtiliyordu. Geçmişim göz önüne alındığında, bu durum çok utanç vericiydi. FTT, bence birçok token’dan bazı yönlerden daha yasaldı. Ekonomik olarak, ortalama bir token’dan daha fazla destekleniyordu” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan SBF, likiditenin sorununun FTX’İn çöküşte esas rolü olmadığını belirtti.  

İlginizi çekebilir: FTX borsasının çöküşü SBF’ye ilişkin merakı artırdı: Google aramaları zirve yaptı 

SBF siyasi faaliyetler üzerine konuşurken “İki ayrı partiye de neredeyse aynı bağışta bulundum. Cumhuriyet bağışlarımın tamamı karanlıktı” açıklamalarında bulundu. Bununla birlikte Bankman-Fried, Ukrayna bağışları konusunda kara para akladığına dair söylentilere yanıt verdi: 

“Ukrayna mı? Bunun amacını tam anlamıyla anlamadım. Ukrayna’nın Demokrat Parti için para aklamasına yardım ettiğim mi soruluyor? Ukrayna’nın Demokrat Parti için neden kara para akladığını bilmiyorum. Nedene ve nasıl yaptıklarını bilmiyorum.” 

Tiffany was not only able to bag one interview with SBF… she was able to bag a second. Dang lol. pic.twitter.com/GK1cMFYVVG

— xNFT Danny ◎ (@DannyCryptohodl) November 29, 2022

Öte yandan SBF, tarihi belirsiz ikinci telefon görüşmesinde ise Alameda Research aracılığıyla FTX’in müşteri fonlarının kullanımı hakkında konuştu. Kelimelerini seçmekte zorluk çeken SBF, “Aşırı ilişkili çapraz senaryo […] Bu finans alanındaki kitaptaki en eski oyundur. FTX’te risk pozisyonlarını takip etmekten sorumlu bir tek bir kişi bile yoktu” dedi. Bunun üzerine Fong, daha fazla detay akabilmek adına SBF’ye baskı yaptı. 

SBF, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) FTX’in çöküşündeki rolü konusunda ılımlı açıklamalarda bulundu. Bankman-Fried, “Her şey kesinlikle çok daha istikrarlı bir şekilde ilerlerdi ve likidite oluşturmak için çok daha fazla çaba olabilirdi […] Ve bundan tam olarak emin değilim” açıklamalarında bulundu. 

Son olarak SBF, FTX’in iflasının ve git gide büyüyen skandalın kendisi üzerindeki etkisi sorulduğunda, “Her gün uyanıp neler yaşandığını düşünüyorum. Bu konu üzerine düşünmek için pek çok günüm ve saatim var […] Durum, dışardan göründüğünden çok daha farklı” ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Bu zamana kadar FTX’in hiçbir kodu ile oynamadım”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!