Metaverse’e ilişkin patentlerin yüzde 75’ine ABD ve Güney Kore başvurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nikkei Asia ve araştırma şirketi Cyber Creative Institute tarafından yapılan bir ankete göre; 2016 yılından bu yana metaverse, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerine ilişkin yapılan patent başvurularının yüzde 75’ini, ABD ve Güney Koreli şirketler oluşturdu. 6 yıllık süreç içerisinde dünya genelinde metaverse bağlantılı 7 bin 760 patent başvurusu yapıldı. ABD merkezli şirketlerin, bu başvuruların yüzde 57’sini oluşturduğu görüldü. Güney Koreli şirketlerin ise bu başvuruların yüzde 19’unu gerçekleştirdiği kaydedildi. 

Listede Güney Kore’yi, yüzde 12’lik bir oranla Çin ve yüzde 8’lik bir oranla Japonya merkezli şirketler takip etti. Güney Koreli teknoloji devi LG Electronics, 2016 yılından bu yana bu alanlarda en fazla patent başvurusunda bulunan şirket oldu. Listenin devamında, Samsung’un yer aldığı görüldü.  

Microsoft, Meta, Intel ve Apple, en çok patent başvurusu yapan şirketler arasında yer aldı

ABD merkezli teknoloji devleri Meta, Microsoft, Intel ve Apple da metaverse, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik alanlarında en çok patent başvurusunda bulunan ilk 20 şirket arasında yer aldı. Çin merkezli Huawei ve Japonya merkezli Sony de benzer şekilde ilk 20 şirket arasına girmeyi başardı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Metaverse’e ilişkin patentlerin yüzde 75’ine ABD ve Güney Kore başvurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!