Yatırım yöneticisi Jim Chanos: “Tüm kripto piyasası çökecek”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Chanos & Company’nin başkanı ve Kynikos Associates’in kurucusu olan yatırım yöneticisi Jim Chanos, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği yeni bir röportajda kripto piyasası ve küresel ekonomi üzerine dikkat çeken tahminlerde bulundu. Chanos, Elon Musk liderliğindeki elektrikli otomobil devi Tesla’nın kar marjında olası bir düşüş ve S&P 500 borsa endeksinin yüzde 55’i için bir çöküş öngördü. Ünlü yatırım yöneticisi ayrıca, tüm kripto piyasasının da çökebileceğine işaret etti. 

Tesla’nın lüks otomobil pazarına yönelik talebin sınırlarına ulaştığına dikkat çeken Chanos, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için çok fazla ödeme yaptığının ve bu nedenle bir dikkat dağınıklığı yaşayacağının altını çizdi. Kripto pazarının çöküşüne ilişkin öngörünün ise büyük oranda iflas eden kripto para borsası FTX’in çöküşüyle bağlantılı olduğu görüldü. Kriptonun son 10 yılda görülen boğa piyasasında başarılı bir şekilde popülarite kazanan bir dolandırıcılık faaliyeti olduğunu ima eden Chanos, piyasanın yakın zamanda odunluğa götürülüp atılacağını dile getirdi.  

Chanos, röportajında paylaşımlı yolculuk ve sipariş uygulamalarına ilişkin tahminlerini de paylaştı

Chanos, röportajında Uber, Uber Eats, DoorDash ve Lyft gibi paylaşımlı yolculuk ve sipariş uygulamalarına da değindi. Bu şirketlerin de kar sorunlarının devam etmesi nedeniyle gelecek yıllarda düşüş yaşayabileceği belirtildi.  

Öte yandan; ünlü yatırım yöneticisi, birkaç yıl önce enerji şirketi Enron’un çöküş yaşayacağını tahmin etmiş ve tahminlerinde başarılı olmuştu. Bunun üzerine Chanos’un öngörüleri, kamuoyunda itibar kazanmıştı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yatırım yöneticisi Jim Chanos: “Tüm kripto piyasası çökecek”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!