FTX krizinin ardından Bahamalar ekonomisinin başı dertte!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel merkezi Bahamalar’da bulunan kripto borsası FTX’in çöküşünün ardından, Bahama vatandaşları, hala iyimser kalmaya devam ederken son birkaç haftadır meydana gelen olayları anlamlandırmaya çalışıyor. 

Wall Street Journal’ın raporuna göre, kripto dostu düzenleyici yapısıyla pek çok kripto şirketini evinde hissettirmen Bahamalar, FTX’te meydana gelen krizle birlikte sarsıldı. Bahamalar ekonomisi kripto borsasının çöküşünün ardından şimdi yaralarını sarmaya çalışıyor.

Bahamalar, 2019 yılında gerçekleşen Dorian Kasırgasından kısa süre sonra 2020 yılındaki pandemiden epey etkilendi. Bahamalar, o zamanlar gayri safi yurtiçi hasılasının büyük bir kısmı için büyük ölçüde turizme ve offshore bankacılığına dayanan ekonomisini güçlendirmenin yollarını bulmak için zaten mücadele ediyordu. Bahamalar Başbakanı Philip Davis, görünüşe göre kriptoların ülkenin ekonomisinin düzelmesinde kritik rol oynayacağına inanıyor.  

Şimdi ise topluluk, FTX’in ani çöküşünün 80 mil karelik bir adada ardından byük bir işsizlik sorunu bıraktığını öne sürüyor. Raporlara göre, FTX’in tam kapasiteyle çalıştığı dönemlerde halka istihdam sağlıyordu. Bildirilere göre kripto para borsası yemek hizmetlerine haftada 100 bin dolardan fazla harcıyor ve işçileri adanın her yerine taşımak için özel bir servis kurmuştu. WSJ’ye göre FTX, ayrıca lojistik, etkinlik planlama ve mevzuata uygunluk gibi alanlarda bir dizi yerel Bahamalıyı işe almıştı. 

FTX’in iflasıyla birlikte, şirket için çalışan ve zamanında ekonomiyi canlı tutan varlıklı pek çok yabancının adadan kaçtığı bildirildi. FTX’in yanında yer alan varlıklı insanların adayı terk etmesiyle birlikte ise boş olan binaların koruması için Bahamalı güvenlik görevlilerine bırakıldığı kaydedildi. 

İlginizi çekebilir: Sam Bankman-Fried ve FTX Bahamalar’da milyonlarca dolara mülk satın aldı! 

FTX’in düşüşünün ardından, bazı topluluk üyeleri, krizin Bahamalar üzerinde bıraktığı etkiden hoşnut olmadıklarını açıkladılar. 

Hacker News kullanıcısı Matkoniecz, “Bahamalar’ın zengin insanlara ve şirketlere vergi kaçırmalarına yardım ettiği göz önüne alındığında, bunun olumsuz sonuçlarına karşı üzülmem biraz zor” ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX krizinin ardından Bahamalar ekonomisinin başı dertte!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!