CoinList, likidite sorunları yaşadığı iddialarını yalanladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir blog yazarı Coinlist kullanıcılarının bir haftadan fazla bir süredir para çekme işlemlerini gerçekleştiremediklerini, şirketin likidite sorunları yaşadığını ve iflas ettiği yönünde açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine kripto para borsası ve Initial Coin Offering (ICO) platformu olan CoinList, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Şirket, piyasadaki korku, belirsizlik ve şüpheye (FUD) değindi. 

CoinList 24 Kasım tarihli bir Twitter gönderisinde, “FUD konusunu doğrudan ele almak istiyoruz, çünkü son zamanlarda oldukça artmış durumda” ifadelerini kullandı. Şirket, ayrıca CoinList’in borcunu ödeyemez durumda olmadığını, likidite sıkıntısı çekmediğini ve iflasın eşiğinde olmadığını açıkladı. Borsa, para çekme işlemlerindeki aksaklıkların ise teknik sorunlardan kaynakladığını belirtti. 

2/ We are upgrading our internal ledger systems and are migrating wallet addresses involving multiple custodians.

This is one of many efforts we are undertaking to offer our customers around the world better products and services while maintaining compliance.

— CoinList (@CoinList) November 24, 2022

Kriptolar üzerine blogger’lık yapan Colin Wu, daha önce 245 bin takipçisine CoinList müşterisi olan bazı topluluk üyelerinin bakım çalışmaları sebebiyle bir haftadan fazla bir süredir para çekme işlemlerini gerçekleştiremediklerine dair ‘tweet’ atmıştı. 

CoinList, ayrıca iflas etmiş olan Three Arrows Capital’dan 35 milyon dolar değerinde alacağı olduğunu iddia etmişti. Wu’nun CoinList’in 35 milyon dolar kayıpta olduğunu belirtmişti. Wu’nun bu ifadeleri ise şirketin likidite sorunları yaşadığına ve borçlarını ödeyemez hale gelmiş olabileceğine dair endişeleri daha fazla tetikledi. 

CoinList, diğer borsalarda meydana gelen rekor para çekme işlemlerine dayanarak müşterilerini rahatlatmak için sistemsel olarak yükseltme gerçekleştirdiklerini ve pek çok saklama cüzdanını kapsayan hesapların taşınması gerektiği açıklamalarında bulundu. 

Şirket 23 Kasım’da beklenmedik teknik aksaklıklar sonucu kripto paraların taşınmasının beklenenden daha uzun sürdüğünü açıkladı. Borsa, bu durumun da platformdaki token’ları etkilediğini belirtti. 

CoinList’in bilgilendirme sayfası, 15 Kasım tarihinden bu yana para çekme işlemlerinde aktif olmayan dört kripto parayı gösteriyor. Sayfada, ayrıca 16 Kasım’dan itibaren gecikmeli para yatırma işlemi yaşayan bir kripto para yüzünden para çekme işlemlerinde düşük performanslar meydana geldiği açıklaması bulunuyor. 

CoinList, “Bir kez daha açıklıyoruz, başımıza gelen para çekme sorunu tamamen teknik bir aksaklıktan kaynaklanıyor, likidite sıkışıklığından değil” açıklamalarında bulundu. Borsa, tüm kullanıcı varlıklarını dolar olarak elinde bulundurduğunu ve rezerv kanıtı verilerini kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. 

Cointelegraph, daha fazla bilgi almak için CoinList ile iletişime geçti ancak hemen yanıt alamadı. 

Öte yandan CoinList 14 Kasım tarihinde, iflas etmiş olan kripto borsası FTX’e dolaylı yoldan yatırım yapmadığını açıklamıştı. Ancak her ne kadar borsalar müşterilerini rahatlatmak için rezerv kanıtı verilerini ya da FTX’e yatırım yapmadıklarını açıklasalar da kullanıcıların merkezi platformlar konusundaki endişeleri giderek artmaya devam ediyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CoinList, likidite sorunları yaşadığı iddialarını yalanladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!