Genesis iflastan kaçınmak her yola başvuruyor: Yeniden yapılandırma uzmanıyla çalışacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para kredi şirketi Genesis Global Capital, potansiyel iflası da dahil olmak üzere olası tüm seçenekleri araştırmak için bir yeniden yapılandırma danışmanı tuttu.

New York Times’ın 22 Kasım’da yayınladığı bir bildiriye göre şirket, bulunduğu durumdan kurtulmak adına seçenekleri araştırması için yatırım bankası Moelis & Company’yi tuttu. Durumu yakından takip eden kişiler ise herhangi bir finansal kararın verilmediğini ve şirketin iflas başvurusundan kaçınmasının hala mümkün olduğunu vurguladı. 

Enteresan bir şekilde Moelis & Company, Voyager Digital’ın 1 Temmuz tarihinde para çekme ve yatırma işlemlerini askıya almasından sonra stratejik alternatifleri araştırmak için anlaştığı şirketlerden biriydi. 

Voyager Digital’ın Moelis & Company’yi tutmasının ardından şirket, müşterilere varlıklarını geri kazandıracak yeniden yapılanma planının bir parçası olarak New York Güney Bölge Mahkemesinde 11’inci Madde kapsamında iflas başvurusunda bulundu. 

Ne var ki, Genesis’ten bir sözcü Cointelegraph’a şirketin iflas başvurusunda bulunmakla ilgili bir planı olmadığını söyledi.  

Sözcü, “İflas başvurusunda bulunmak gibi bir planımız yok. Amacımız mevcut durumu herhangi bir iflas başvurusuna ihtiyaç duymadan uzlaşma ile çözmektir. Genesis, alacaklılarla yapıcı görüşmeler yapmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Sonuç olarak Genesis’in piyasada eşi benzeri görülmemiş kargaşadan ve kripto borsası FTX’in düşüşünden kaynaklanan bir açığı kapatmak için yatırımcılardan 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında fon aradığı anlaşılıyor. 

Bloomberg’ün 22 Kasım tarihli bir haberine göre, sorun yaşayan kripto kredi şirketinin bilançosunda 2,8 milyar dolarlık ödenmemiş kredi bulunuyor.  

Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert’in kısa süre önce paylaştığı bir mektupta, Genesis Global Capital’a 575 milyon dolar borcu olduğu belirtiliyor. Bu borcun vadesi ise Mayıs 2023 yılında dolacak. 

İlginizi çekebilir: Kripto kredi şirketi Genesis, iflas iddialarını yalanladı! 

FTX borsasının 11 Kasım’da çökmesinden bu yana tüm gözler, salgının bir sonraki kurbanları olabileceği endişesiyle Genesis, Grayscale Investments ve onların ana şirketi olan Digital Currency Group’a çevrildi. 

Üç şirket de geçtiğimiz hafta yatırımcıların korkularını bastırmaya çalıştı. 

Grayscale Investments, 17 Kasım’da paylaştığı bir Twitter gönderisinde Genesis Global Trading’in ürünlerinin normal şekilde çalışmaya devam ettiğini belirtti. Grayscale, ayrıca Genesis Global Trading’in para çekme işlemlerini durdurmasına göndermede bulunarak Grayscale dijital varlık ürünlerinin temelindeki varlıkların güvenliğinin etkilenmediğini söyledi. 

In the wake of recent events, our investors should know that the safety and security of the holdings underlying Grayscale digital asset products are unaffected.

— Grayscale (@Grayscale) November 16, 2022

Genesis, kredi verme işlemlerinde müşterilerin para çekme işlemlerinin askıya alınmasına rağmen, spot ve türev alım satım ve saklama işlemlerinin tamamen aktif durumda kaldığını yineledi. 

Genesis’s spot and derivatives trading and custody businesses remain fully operational. We continue to support our clients who rely on us during volatile market conditions to manage their risk and execute on their business strategies.

— Genesis (@GenesisTrading) November 16, 2022

Öte yandan Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert tarafından müşterilerine gönderilen bir mektupta, yatırımcılarına DCG’nin 2022 yılında 800 milyon dolar gelir elde etmiş olacağına dair güvence verdi. 

Silbert, “Önceki kripto kışlarının üstesinden gelmiştik. Her ne kadar şimdiki kripto kışı daha çetin olsa da bunun içinden de güçlü bir şekilde çıkacağız” açıklamalarında bulundu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Genesis iflastan kaçınmak her yola başvuruyor: Yeniden yapılandırma uzmanıyla çalışacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!