El Salvador’da “Bitcoin tahvili” üzerine yasa tasarısı meclise sunuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasasında düzeltme sürerken, El Salvador “Bitcoin tahvili” projesini gerçekleştirme yolunda nihayet kararlı bir adım attı. El Salvador Ekonomi Bakanı Maria Luisa Hayem Brevé, devletin BTC tahvilleriyle 1 milyar dolar toplayarak “Bitcoin Şehri”nin inşası için harcama planını doğrulayan bir yasa tasarısı sundu.

Meclise 17 Ekim’de sunulan dijital menkul kıymetler üzerine 33 sayfalık yasa tasarısı, El Salvador tarafından ihraç edilen tahvillerde dijital varlıkların kullanımı için yasal çerçeve oluşturmayı amaçlıyor. Bu prosedür için tüm gerekliliklerin ve varlık sağlayıcı ve ihraççıların yükümlülüklerinin de değerlendirilmesi gerekiyor.

Bitcoin tahvilleri veya “volkan tahvilleri” fikri, ülkenin devlet başkanı Nayib Bukele tarafından 2021’de öne sürüldü. İlk plan bu tahvillerden yaklaşık 1 milyar dolar toplayarak, bir kısmını Colchagua volkanı üzerinde Bitcoin Şehri’nin inşası için kullanmaktı. Volkandan üretilebilecek hidrotermal enerjiyle kripto madenciliğine son derece uygun bir şehir kurulması planlanıyordu.  Toplanan miktarın yarısı ise doğrudan Bitcoin’e yatırılacaktı.

Proje, geçtiğimiz 12 ay boyunca sürekli ertelendi. İlk olarak mart ayında başlaması planlanan proje eylül ayına ertelendi. Proje, sonrasında ise “güvenlikle ilgili endişeler” gerekçe gösterilerek bir kez daha ertelendi.

Bitcoin Magazine gibi bazı kaynaklara göre, yasa tasarısı Noel Bayramı’ndan önce meclisten geçebilir. Tahvil projesinde El Salvador ile iş birliği yapan kripto para borsası Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino da bu kez iyimser gibi gözüküyor.

Digital securities law will enable El Salvador to be the financial center of central and south America.
🇸🇻 https://t.co/1QBcrjxQCC

— Paolo Ardoino 🍐 (@paoloardoino) November 23, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador’da “Bitcoin tahvili” üzerine yasa tasarısı meclise sunuldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!